
Ja gribas ēst, jābūt ļoti ”motivētam” 0
Mūsu lasītāju atsauksmes par 6. novembra tematu – rosinājumu ”Nepērc svešu, pērc vietējo”.
Man ir gandarījums par ražotāju kustību “Nepērc svešu!”, kas mudina atbalstīt vietējos uzņēmējus un domāt ekonomiski patriotiski. Arī valstij un pašvaldībām būtu jāiegādājas tikai valstī ražotas preces, produktus un pakalpojumus. Ir lieliski, ka šī kustība ir aktualizējusies tieši pirms Latvijas svētkiem – 11. un 18. novembra. Lai mums izdodas cīņa šajā ekonomikas karā!
Emma Vītola Rīgā
Nesen veikalā vēroju, kā “babuks”, ne no turīgāko kastas, ilgi skaitīja santīmiņus, pētot piena cenas un… izvēlējās igauņu pienu, jo litrs bija par pieciem santīmiem lētāks nekā mūsējais, un es viņu saprotu. Tādu cilvēku ir ļoti daudz. Kādā veidā viņiem iestāstīsi, un man daļēji arī, kāpēc, piemēram, leiši iepērk Latvijā pienu, aizved, pārstrādā, safasē, atved atpakaļ un tas tāpat ir lētāks par pašmāju. Jautājums ir par motivāciju.
Cilvēciņam, ja gribas ēst, ir jābūt ļoti motivētam, lai patriotismu noliktu pirmajā vietā! Tas pats ir ar motivāciju strādāt. Vienai daļai no ierēdņu “kastas” arī pāris tūkstoši latu neradot īstu motivāciju “raženi” strādāt. Traki! Tajā pašā laikā zemākajām “kastām” – medmāsām, skolotājiem, sētniekiem u. c. – ir jābūt milzīgai motivācijai darboties par pāris simtiem un vēl klausīties dažādas gudras atrunas!

Armands Gabliks Jūrmalā
“Nepērc svešu, pērc vietējo” – līdzīgi es gribētu teikt par kurināmo un pašvaldībām ieteikt pirkt pašmāju uzņēmēju saražoto šķeldu, nevis no Krievijas importēto dārgo gāzi. Pirmajā gadījumā nauda paliktu Latvijā, otrajā – aizceļo no valsts.
Sirds sāp par to, cik koksnes nelietderīgi sapūst Latvijas mežos.
Pēteris Baranovskis Daugavpils novadā