Foto – Shutterstock

Ar un bez amonjaka 0

Ja uz iepakojuma rakstīts “bez amonjaka”, vai tas nozīmē, ka krāsa ir saudzējošāka? – Amonjaks palīdz krāsai darboties. Krāsas sastāvā ir dažādi šā komponenta procenti. Ja amonjaka nav, tad aktīvāka ir citu krāsas sastāvdaļu iedarbība, – skaidro friziermeistare. – Būtiska nozīme ir matu struktūrai, veselībai un sirmumam, pigmentam, ko satur mati, tam, kāda ir ūdens, kurā mazgā matus, kvalitāte. Krāsošanas rezultātu ietekmē dažādi apstākļi.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Ko darīt, ja krāsa jau ieziesta matos, bet rodas diskomforta sajūta: galvas āda knieš, sūrst, gribas ar visiem pieciem pirkstiem mesties matos un kasīt?

Speciāliste norāda, ka gandrīz jebkura krāsa darbojas kopā ar oksidantu, kura stipruma pakāpe var būt no 1,5 līdz 13,5 procentiem. To lieto atkarībā no krāsas iedarbības intensitātes. Sastāvā esošais peroksīds izraisa niezi, kņudināšanu un pat dedzinošu sajūtu. Izteiktāk tas ir gaišo toņu krāsošanas procesā. – Katram cilvēkam ir savs sāpju un jutības līmenis. Kasīt vai skrāpēt noteikti neiesaku, jo tādējādi var savainot ādu. Ja grūti paciest, mazgājiet nost krāsu un meklējiet citas firmas izstrādājumu, kurā oksidanta procents ir mazāks. Iespējams, preparāts izraisa alerģiju, – brīdina friziere I. Alšāne.

CITI ŠOBRĪD LASA
Matu krāsu iepriekš notestē, lai pārliecinātos, vai pret to nav alerģija. To dara šādi – nedaudz krāsas uzliek zonā aiz auss vai elkoņa locītavas iekšpusē. Ja āda kļūst sārta un rodas nepatīkamas sajūtas, piemēram, parādās tūska, nieze, elpas trūkums, ir skaidrs, ka šo krāsu nedrīkstat lietot. Diemžēl krāsu var notestēt, tikai to nopērkot. – Pieredze rāda, ka sievietes, kuras pašas krāso matus, parasti izvēlas lētākas krāsas. Ja man pašai sev būtu jākrāso mati, es noteikti izvēlētos zināmas firmas, kas sevi pierādījusi, produktus. Ja izvēlētos nepazīstamākas ražotājfirmas preci, tad cītīgi izlasītu instrukciju par krāsas lietošanu un sastāvu, – saka friziermeistare.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.