Vīrietis 25. jūnijā paraksta petīciju pie organizācijas “Glābiet bērnus” elektroniskās letes Kolonnu laukumā Madridē, kurā atgādina Spānijas valdībai to patvēruma meklētāju skaitu, kuriem nav izdevies sasniegt Spānijas krastus.
Vīrietis 25. jūnijā paraksta petīciju pie organizācijas “Glābiet bērnus” elektroniskās letes Kolonnu laukumā Madridē, kurā atgādina Spānijas valdībai to patvēruma meklētāju skaitu, kuriem nav izdevies sasniegt Spānijas krastus.
Foto – AFP/LETA

  6

Viedokļi:

“Jāatjauno robežkontrole”

Helga Stīvensa, EP deputāte no Beļģijas: “Mums ir jāsargā savas robežas, tāpēc uzskatu, ka jāatjauno robežkontrole. Imigrantu atpakaļsūtīšanu uz Turciju apšaubīja kā nedrošu, taču, redzot notiekošo, tas bija jādara. Tāpat uzskatu, ka imigrantu automātiska nogādāšana Eiropā palīdz tirgoņiem. Kāpēc nevarētu izmantot glābšanas operācijās zināmo “drošās ostas” principu? Kāpēc bēgļus nesūtīt, piemēram, uz Tunisiju?”

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
RAKSTA REDAKTORS
Laimai Vaikulei piederošajā skaistumkopšanas salonā fiksēti valodas pārkāpumi un neētiska attieksme pret klientu, taču risinājumi neseko
Krimināls
Kiberuzbrukums Latvijas TV kabeļoperatoram – visos kanālos pārraida Kremļa propagandas saturu
Lasīt citas ziņas

Martins Kluss, Slovākijas parlamenta Eiropas Lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks: “Bēgļi nav kartupeļu maisi, kurus var mētāt no vienas vietas uz otru. Esam uzņēmuši desmitiem irākiešu, taču viņi visi tagad ir atpakaļ Irākā vai citās ES valstīs. Zinu, ka līdzīga situācija ir arī Latvijā un Čehijā. Dublinas regulas reformēšana, ka obligāti jāuzņem imigranti, citādi nedos subsīdijas un būs citi soda mēri, nav objektīva. Turklāt runā par nacistiem un populistiem Slovākijā, kaut nekā tāda nav. Problēma ir nelegālā migrācija, kas ir jānovērš, jo apdraud drošību. Migrācijai jānotiek pa legāliem ceļiem.”

Vāclavs Hampls, Čehijas Senāta Eiropas Savienības lietu komitejas priekšsēdētājs: “Daudzi no migrantiem, kuri lūdz patvērumu, patiesībā pārstāv divas grupas. Vieniem patiešām vajag aizsardzību, bet otri nemaz nav bēgļi, jo saskatījuši iespēju šeit braukt piepelnīties un baudīt Eiropas labumus. Ļoti stingri jāvēršas gan pret šādiem imigrantiem, gan pret tiem, kas šos ekonomiskos imigrantus ieved. “Frontex” nesen nāca klajā ar ziņojumu, kurā atklāti dažādi nelegālie tīkli. Laiks rīkoties.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Mario Borgēzio, EP deputāts no Itālijas: “Nesaprotu, kāpēc neviens nerunā par saikni starp migrāciju un terorismu. Sen pierādīts, ka teroristi barojas no nelegālās tirdzniecības. Itālijā ieradušies vairāk nekā 18 000 nigēriešu, tikai 3000 atzīti pat tiesīgiem saņemt patvērumu. Taču izraidīti tikai 120 cilvēki… Kaut kas šajā sistēmā nestrādā.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.