Foto – Vivanta Volkova

Iedzīvotāji netic 52


“Liekas, ka “Sadales tīkls” ir vadījies pēc principa: man vajag, un jūs maksājiet! Mūsdienās dzīvot bez elektrības nav iespējams. To “Sadales tīkls” labi saprot un uzspiedis savas nepamatotās prasības. Maz ticams, ka pašlaik valstī ir ap 120 000 klientu, kam elektrības patēriņš līdzinās nullei, tādējādi katrs desmitais klients to nepatērē nemaz, kas savukārt kalpo par pamatojumu tarifa celšanai,” spriež rīdzinieks Jānis Kripa. “Nepamatots šķiet arī “Sadales tīkla” skaidrojums par pieprasīto jaudu nelietderīgu izmantošanu, kas liedz citiem klientiem ierīkot savās saimniecībās jaunu pieslēgumu vai palielināt esošo jaudu. Elektrotīklu aprēķini tiek veikti, nevis ievērojot pieprasītās jaudas, bet gan pēc reālām slodzēm, turklāt transformatoru apakšstacijās transformatori tiek projektēti tā, lai to sagaidāmais noslogojums būtu 60% no nominālās slodzes. Tāpēc nekāda jaudas rezervēšana nav nepieciešama. Ja ir nepieciešams jauns pieslēgums vai esošās palielinājums, tad tik un tā jāveic tīkla slodžu aprēķini un, ja nepieciešams, elektrotīklu rekonstrukcija vai izbūve.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Kokteilis
FOTO. Didrihsones sekotāji viņai sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu: “Es tiešām nezināju, ka kāds to var izdarīt…”
Lasīt citas ziņas
“Ja septembrī papildus jāmaksā arī par elektrības vadiem, vai drīz nepienāks brīdis, ka “Sadales tīkls” pieprasīs papildu maksu arī par elektrolīniju stabiem?” ironiski jautā citi manis aptaujātie mājokļu īpašnieki.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.