Vecākais eksperts Pāvels Pestovs un eksperte Sanita Lazdiņa spriež, kā lasītprasmes apguvi veiksmīgāk ievīt visos mācību priekšmetos.
Vecākais eksperts Pāvels Pestovs un eksperte Sanita Lazdiņa spriež, kā lasītprasmes apguvi veiksmīgāk ievīt visos mācību priekšmetos.
Foto – Karīna Miezāja

  15

Ekspertu grupu vadītāji*

Ansis Nudiens – sociālo zinātņu mācību satura izstrādes vecākais eksperts.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Ieguvis pedagoģijas maģistra grādu Virdžīnijas Tehniskajā universitātē (ASV) un vēstures bakalaura grādu Latvijas Universitātē. Bijis sabiedrisko zinību skolotājs un audzinātājs jauniešu nometnēs ASV. Kopš 2007. gada vēstures, sabiedrisko zinību, politikas un tiesību skolotājs, klašu audzinātājs Ogres tehnikumā un Āgenskalna Valsts ģimnāzijā. Vēstures skolotāju biedrības priekšsēdētāja vietnieks. 2013. gadā ieguvis Fulbraita stipendiju mācībām ASV.

Rita Dementjeva – mākslu mācību satura izstrādes vecākā eksperte.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslās.

Iepriekš strādājusi Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojā par projektu koordinatori, bijusi arī metodiķe Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī krievu valodas skolotāja Kuldīgas centra vidusskolā.

Inese Bautre – veselības un fiziskās aktivitātes mācību satura izstrādes vecākā eksperte.

Ieguvusi maģistra grādu sporta pedagoģijā. Strādājusi VISC par sporta, psiholoģijas, veselības izglītības vecāko referenti, diagnosticējošo darbu koordinatori. Bijusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas lektore, sporta skolotāja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā. Mācību materiālu līdzautore.

Rita Kursīte – valodu mācību satura izstrādes vecākā eksperte.

Ieguvusi maģistra grādu filoloģijā. Strādājusi par VISC vecāko ISEC referenti, angļu valodas skolotāju Jaunjelgavas vidusskolā, tulku un Aizkraukles rajona angļu valodas skolotāju metodiskās apvienības vadītāju. Autore un līdzautore skolēnu un skolotāju mācību grāmatām.

Jānis Vilciņš – matemātikas mācību satura izstrādes vecākais eksperts.

Matemātikas maģistrs, bijis VISC Valsts pārbaudījumu departamenta vecākais referents. Strādājis par matemātikas skolotāju Gulbenes 1. vidusskolā un Engures vidusskolā, veidojis vidusskolas matemātikas eksāmena saturu.

Agrita Miesniece – pirmsskolas mācību satura izstrādes vecākā eksperte.

Reklāma
Reklāma

Ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā. Strādājusi VISC par pirmsskolas un sākumskolas izglītības satura speciālisti, bijusi Sātiņu vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā, kā arī Saldus sākumskolas un Saldus 2. vidusskolas skolotāja, Kokneses internātpamatskolas audzinātāja un Iecavas vidusskolas skolotāja. Līdzautore mācību grāmatām.

Cik eksperti pelna

Eksperta alga pirms nodokļu nomaksas ir 1174 eiro, taču jāņem vērā, ka summa minēta par pilnu slodzi, taču lielākā daļa strādā nepilnu slodzi. Eksperti vidēji nodarbināti vienu trešdaļu slodzes.

Vecāko ekspertu alga pirms nodokļu nomaksas ir 1280 eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.