Jaunajiem Saeimā jābūt 4


Pēc septiņiem darba gadiem Saeimā J. Dombravam nav šaubu, ka tajā noteikti jādarbojas arī jauniem ļaudīm: “Viņi labāk spēj saprast sava vecuma cilvēku problēmas, vēlmes, intereses, tāpēc šādai pārstāvniecībai jābūt. Vecāka gadagājuma ļaudīm grūtāk izprast jautājumus, kas tuvāki jauniešiem, – bezdarbu, ģimenes jautājumus u. c.” Vēl jaunos, kā novērojis Dombrava, raksturo lielāka enerģija un vēlme daudz ko paveikt, nevis atsēdēt laiku līdz pensijai.

Reklāma
Reklāma
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm 100
Lasīt citas ziņas

No paša pieredzes varot teikt, ka sākotnējā posmā vairāk un aktīvāk ir jāmācās, lai panāktu gados vecākos kolēģus, taču kādā brīdī zināšanu un pieredzes līmenis izlīdzinās un vecumam vairs nav izšķirošas nozīmes – jaunietim citreiz uzkrāta pat lielāka bagāža nekā slinkākam pusmūža tautas kalpam. Jauniem un aktīviem ļaudīm grūtāk samierināties, ka Saeimas vai Ministru kabineta vairākums neatbalsta labas un sabiedrībai noderīgas lietas. Dombrava pastāsta par vienu no savām pirmajām iniciatīvām, kad rosinājis, lai visi valsts un pašvaldības finanšu līdzekļi glabātos Valsts kasē, nevis privātās bankās, tā novēršot risku tos pazaudēt. “Iniciatīva tika noraidīta, jo bankas lobijs izrādījās spēcīgāks un citas politiskās partijas labprātāk ieklausījās bankas, nevis veselā saprāta interesēs. Šī kārtība joprojām pastāv, un diemžēl ir bijuši gadījumi, kad atsevišķas iestādes līdzekļus ir zaudējušas,” viņš paskaidro.

Par katru jautājumu notiekot diezgan liela cīņa, taču pats nepatīkamākais, ka labas idejas tiek noraktas arī tikai partiju politiskās konkurences un greizsirdības dēļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl kāds piemērs, kas liecina, ka NA biedriem pastāv izredzes tikt atbildīgos posteņos pat oficiālajā jaunieša vecumā, ir tās ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts. Amatā nonācis pirms divarpus gadiem, kad pašam bija nepilni 23 gadi. Politika interesējusi kopš pusaudža vecuma, sasniedzot pilngadību, nolēmis, kas tas būs viņa dzīves ceļš. Paša pārliecībai vislabāk atbildusi “Visu Latvijai!”, sācis ar Mārupes nodaļas izveidošanu, kam sekojis veiksmīgs starts divās pēdējās pašvaldību vēlēšanās, tāpat uzņēmies lielāku pasākumu rīkošanu NA jauniešu organizācijā, kā loģisks un dabisks turpinājums nācis ģenerālsekretāra amats. “Jaunietim, kam vēl trūkst pieredzes, jāparāda lielāka aktivitāte, taču partija nevienam neliek šķēršļus – ja ir talants un spējas, nav svarīgi, cik gadu, un nav jau nemaz tik daudz cilvēku, kas kaut ko brīvprātīgi dara un spēj līdz galam novadīt lietas,” viņš piebilst un norāda, ka apvienības valdes sastāvs arī liecina par pozitīvu paaudžu maiņu – aktīvā kodola lielu daļu veido tieši jaunieši.

Savukārt pašvaldību vēlēšanās no NA sarakstiem ievēlēti 14 jaunieši vecumā līdz 30 gadiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.