Vasarā partijās notiek jauniešu tikšanās kuplākā skaitā. Nacionālā apvienība parasti rīko piecu dienu semināru Vidzemes pusē, kurā notiek sarunas par politiku “bez izpušķojumiem”.

Par spīti “skuju takai” 4


“Vienotības” pašvaldību vēlēšanu saraksts Rīgā rādīja, ka šoreiz vārti jauniem pavērti plašāk nekā parasti – sarakstā bija iekļauti 13 jaunieši. “No tiem gan neviens netika ievēlēts, taču daudzi pakāpās augstākās vietās, pat līdz septītajai pozīcijai,” stāsta 24 gadus vecais Edmunds Jurevics, “Vienotības” Jaunatnes organizācijas vadītājs kopš pagājušā gada novembra, kurš arī pats piedalījies vēlēšanās un no sarakstā pēdējās, 63., pozīcijas pacēlies līdz 12. vietai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Politikai viņš pievērsies vectēva Indriķa iespaidā, kurš vienmēr sekojis līdzi svarīgiem notikumiem valstī un jaunumus pārrunājis ar mazdēlu. Karjeru sācis līdzās Valdim Zatleram kā viens no Reformu partijas dibinātājiem, vēlāk pievienojies “Vienotībai” – partijai, kas visvairāk atbildusi viņa izpratnei par to, kā jādarbojas valstij. Strādājis par Saeimas deputāta Viļņa Ķirša palīgu, patlaban pilda frakcijas referenta pienākumus Rīgas domē.

“Tas bija mūsu – Jaunatnes organizācijas – uzstādījums, ka uz pašvaldības vēlēšanām vairāk vajag sarakstos iekļaut jauniešus, jo viņi paši to vēlas un sabiedrība prasa.” Neesot atturējušas runas par “Vienotības” aiziešanu “pa skuju taku”, tieši otrādi – tās nākušas par labu kopējam noskaņojumam un devušas lielāku spītu cīnīties. “Pretēji prognozēm, ka Rīgā “Vienotību” neievēlēs, mēs tur iekļuvām,” nosaka Jurevics un piebilst – arī pēc pieticīgā rezultāta dezertieru neesot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Politologs F. Rajevskis “Vienotības” Rīgas saraksta veidošanas pieredzi nosauc par “interesantu fenomenu”, kas pārbaudījis cilvēciskās īpašības, vai kandidāts ir lietas koks un liekams sarakstā arī nākamreiz, vai uz kampaņu daudz neiespringst un turpmāk nav izmantojams.

Pirmsvēlēšanu laiks ļāvis pārliecināties par jauniešu stiprajām pusēm. “Divi jauno bonusi: labākas prasmes lietot sociālos tīklus, kur viņi jūtas kā zivs ūdenī un caur tiem gūst lielu atbalstu, kā arī gatavība iet ielās un runāt ar cilvēkiem Bieriņos, Berģos, Mangaļsalā u. c.,” stāsta “Vienotības” jauniešu vadītājs. Tieši jaunie rosinājuši tradicionālo telšu vietā ar bukletu un pildspalvu dalīšanu doties pie vēlētājiem un viņus uzrunāt. Par jauniešu “desantu” bijusi pārsteigta kāda kundze Mangaļsalā – kopš 1990. gada vēlēšanām, kad kandidēja LTF, pie viņiem neviens pirms vēlēšanām neesot ciemojies.

Līdzīgi kā liela daļa Latvijas sabiedrības arī “Vienotības” jaunie ne vienmēr izprotot un neesot līdz galam apmierināti ar daudziem partijas iepriekšējiem lēmumiem. Pēdējos divus gadus viņi savu atšķirīgo viedokli paužot atklātībā domes sēdēs, taču tas gan nenozīmē, ka vienmēr tiek sadzirdēti. “Vienotības” valdē nav neviena jauniešu pārstāvja, toties domes priekšsēdētāja vietniece ievēlēta no jauno rindām, gados jauni biedri darbojas arī komisijās.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.