Izglītības un zinātnes ministrijā 7. decembrī atklāja Eiropas Solidaritātes korpusa interneta platformu, kurā jauniešiem vecumā no 17 līdz 30 gadiem ir iespēja pieteikties visdažādākajām brīvprātīgā darba iespējām.
Izglītības un zinātnes ministrijā 7. decembrī atklāja Eiropas Solidaritātes korpusa interneta platformu, kurā jauniešiem vecumā no 17 līdz 30 gadiem ir iespēja pieteikties visdažādākajām brīvprātīgā darba iespējām.
Foto – Ieva Makare/LETA

Kā iepazīšanās portāls 3

“Pēdējo desmit gadu laikā ir jūtami pieaugusi jauniešu mobilitāte. Mūsdienu jaunietis ir drosmīgs un brīvs doties praksē vai brīvprātīgā darbā uz citu valsti. Viņš ir uz izziņu vērsts, vēlas pieredzēt ko jaunu,” saka Latvijas nevalstiskās organizācijas LAPAS vadītāja Inese Vaivare, kura gan vienlaikus norāda arī uz augsto bezdarba līmeni starp Eiropas jauniešiem. “Šā iemesla dēļ viņi novērtē iespēju doties praksē uz ārvalstīm.”

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

“Jauniešiem Eiropā pieejamas dažādas programmas – apmaiņa, prakse, brīvprātīgais darbs, bet organizācijām ir pieejami dažādi finansējumu veidi. Eiropas Solidaritātes korpuss būs kā platforma, kur tas viss tiks integrēts,” teic Inese.

LAPAS ir ļoti pieredzējusi brīvprātīgo jauniešu uzņemšanā, taču Eiropas Solidaritātes korpuss dos iespēju šajā lauciņā darboties arī organizācijām, kas iepriekš nav tikušas pie tik lielas teikšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaivare uzskata, ka šādu vienotu platformu ir vieglāk popularizēt un tā ir atvērta arī jauniešiem, kuri nemācās augstskolās un iepriekš nav bijuši tik aktīvi.

“Viņiem tā ir iespēja aizbraukt uz citu valsti, tur padzīvot un iedvesmoties. Jaunieši ir iedvesmojušies, piemēram, no atkritumu šķirošanas Zviedrijā, un to pašu viņi sāk darīt, kad atgriežas Latvijā. Dzīvot ārzemēs jaunietim ir milzīgs ieguvums. Šobrīd dzīvojam pasaulē, kurā ir milzīga mobilitāte, un tas ir jāizmanto,” uzsver Vaivare.

Tā kā Eiropas Solidaritātes korpuss tiek īstenots visā kontinentā, Latvijas jauniešiem jārēķinās ar lielu konkurenci, jo uz vietu kādā no projektiem pretendē cilvēki no visa reģiona. “Tāpēc labāk pieteikties savlaicīgi. Tas ir kā iepazīšanās portāls, kur vēlāk tiksi sapazīstināts ar sev atbilstošākajām organizācijām.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.