Internetā bija ievietots video, kā divi brašuļi ar automobiļiem sacenšas, kurš stiprāks vilkšanā.
Internetā bija ievietots video, kā divi brašuļi ar automobiļiem sacenšas, kurš stiprāks vilkšanā.
Internetā bija ievietots video, kā divi brašuļi ar automobiļiem sacenšas, kurš stiprāks vilkšanā.

“Pašvaldība aktualizējusi cīņu ar braucējiem” 7

Bet kas tad 26. jūnijā notika Vircavas pagasta Mazlaukos, kur ciematiņa malā dzīvo novada domes priekšsēdētājs, zemnieks Ziedonis Caune?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Pašu Z. Cauni satikt neizdevās. Viņš esot izbraucis uz ārzemēm un domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Dacei Kaņeponei lūdzis žurnālistiem nodot savu viedokli par notikušo: “Jā, apstiprinu, ka esmu personīgi reaģējis uz jauniešu nelikumīgu rīcību novada teritorijā un iesaistījis pašvaldības policiju. Turklāt – pārkāpumos bija iesaistītas nepilngadīgas personas. Incidents, kas izvērsās piektdienas vakarā, notika pašvaldības policijas klātbūtnē, un, visticamāk, katrai pusei ir sava versija. Kamēr policija to noskaidros, plašākus komentārus nesniegšu.”

Vienlaikus D. Kaņepone rakstiski komentē situāciju novadā: “Pašvaldība ir aktualizējusi cīņu ar braucējiem, kas nodarbojas ar tā saukto driftošanu vai dragreisu. Šī problēma šovasar aktualizējusies vairākos Jelgavas novada pagastos, kur vakaros jaunieši, traucējot mieru un pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, brauc pārgalvīgi un bīstami. Ņemot vērā, ka ikvienam iedzīvotājam vajadzētu reaģēt, redzot vai esot lieciniekiem šādai autobraucēju rīcībai, pašvaldība apliecina, ka pēc incidenta, protams, ir savi secinājumi. Pašvaldība publiski aktualizējusi tēmu par to, ka ikvienam iedzīvotājam vajadzētu ziņot policijai, ja ievēro vai atceras automašīnas numuru, kas brauc pārgalvīgi, izturas agresīvi uz ceļa vai ir manīti, regulāri driftojot. Otrkārt, jārēķinās, ka arī agresīvi braucošais šoferis ir savā noskaņojumā uzbrūkošs, taču tas nevar būt šķērslis, lai šādu autovadītāju ignorētu.”


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.