Izgāšanās. Slava Ukrainai, kauns “fifokrātiem” 1

Tallinā dzīvojošais publicists Artēmijs Troickis krievu valodā ieviesis jaunu terminu – “ofifējušies” (“офифели”). Faktiski tas atvasināts no starptautiskās futbola federācijas FIFA nosaukuma, un tieši tai šis apzīmējums arī veltīts, lai gan tikpat labi to varētu attiecināt arī uz dažām citām starptautiskām organizācijām, kurām nauda, politiskās intereses vai dažreiz arī pārprasts politkorektums aizmiglo veselo saprātu. Šajā gadījumā no visa bijis nedaudz, bet FIFA pēdējās nedēļas darbības šai organizācijai godu nedara, pat neskatoties uz to, ka pēdējos gados tā bija pasludinājusi ceļu uz pašattīrīšanos pēc skaļajiem korupcijas skandāliem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Stāsts ir par Krievijā notiekošo Pasaules čempionātu futbolā, kuru daudzi uztver kā Putina tēla spodrināšanas projektu un kas tāds lielā mērā arī ir. Proti, čempionāta laikā priekšplānā izvirzās futbols, tāpēc tiek aizmirstas Ukrainā, Sīrijā un citur pastrādātās nelietības. Tam tika tērēti miljardi, taču izrādījās, ka tas tomēr ir milzis uz māla kājām. Atlika diviem horvātu futbolistiem nosūtīt sveicienu saviem Kijevas komandas biedriem ar vārdiem “Slava Ukrainai!”, kad Krievijā sākās liela histērija. Izskaidrot, kāpēc nedrīkst pieminēt Ukrainu, neviens tā arī nespēja. Nedrīkst un viss, krieviem nepatīk… Labi, tās, kā saka, ir viņu problēmas, ja ne piekāpīgā FIFA, kas sāka prātot, kā horvātus varētu sodīt. Par laimi, līdz izlases spēlētāju diskvalifikācijai nenonāca (lai arī tas tika apspriests), taču viens no treneriem gan aizsūtīts prom un viņam piespriests naudas sods.

Kā atzīmē Troickis, ja “fifokrāti” tiešām centās saglabāt savu apolitiskumu, tad ar šo gājienu viņi panākuši tieši pretējo, tagad visi sapratuši, cik politizēta patiesībā ir šī organizācija.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.