Mācība. Gribi mieru, gatavojies karam 1

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs norādījis, ka valsts aizsardzībai jāvelta vairāk nekā divi procenti no IKP. Tas ir NATO standarts, kuru Latvija sasniedza šogad. “Noteikti kāds apgalvos, ka grāmatvediski esam izpildījuši savu apņemšanos, tāpēc tagad būtu jādomā par finansējuma novirzīšanu citām jomām. Tomēr mēs dzīvojam pasaulē, kur atbildība par savu drošību ir jāuzņemas pašiem,” uzsvēris  Rinkēvičs.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Tik tiešām – divi procenti aizsardzībai nav jāuztver kā skaitlis uz papīra, kuru atrādīt sabiedrotajiem NATO. ASV prezidents Donalds Tramps “rēķinu maksāšanu” savā retorikā piesauc pret lielākām ekonomikām kā Vācija un Francija. Iespējams, par Latviju viņš tad vispār nedomā. Latvijai jāsniedzas augstāk par diviem procentiem aizsardzībai mūsu pašu valsts drošības labad.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzsvēris, ka Latvija gatava tērēt vairāk nekā divus procentus no IKP aizsardzībai. Aizsardzības tēriņos būtiski ir, kā līdzekļi tiek tērēti spēju attīstībai. Vai NBS līdz ar līdzekļu pieaugumu tiek pie labiem ieročiem pretgaisa aizsardzībā un citās spējās? Vai katrs zemessargs ir nodrošināts ar labu mugursomu un par vēsturi kļūst zviedru dāvinātās? Ja valstij pastāv risks saskarties ar iebrukumu, tas nozīmē, ka politiskajiem vaimanātājiem, kuri savas popularitātes celšanai saka, ka slimnīcām un pensijām vajadzētu vairāk naudas, šāda scenārija gadījumā vairs nebūs argumentu. Tāpēc vietā ir teiciens: “Gribi mieru, gatavojies karam.” Labs piemērs ir Izraēla, par kuru zināms, ka tā darīs visu, lai sodītu uzbrucējus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.