Foto – Juris Ulmanis

Mums gribas piederēt kaut kam lielākam, nekā mēs paši esam. Neziņa, vilšanās, ticība, cerība – tas var vest dažādos virzienos, kamēr sajūti, kur tavai dvēselei ir mājas, kamēr saproti, ka jāizdzīvo un jāiztur daudzas beigas un daudzi sākumi. 1

Dusmojos, kad man grib iestāstīt, ka ļaunums ir jāpieņem kā norma. Ai, cik man bail! Kā es mīlu cilvēkus, kas uzauguši zemnieku valstī, un domā, ka viņi zina, kā pasaule strādā. Es bērnībā izdzīvoju Bronksas gengus jeb ielas bandas. Manā jaunībā, agros 70. gados – viena no baisākajām bandām Bronksā bija “Brutālie galvaskausi” (Savage Skulls). Nežēlīgi varmākas. Savās izpausmēs tādi paši kā ievainotais lācis Austrumos, tie ārdījās varmācībā. Kas viņiem sāpēja?!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Zviedrijas karaļa Kārļa Gustava XVI teiktais ved citā virzienā: “Skautos mēs palīdzam viens otram, mēs esam draugi un esam vienoti. Atšķirībā no sporta, mums nav zvaigžņu, kas atdalās no komandas. Neviens nesēž uz rezervistu soliņa. Iespēja spēlēt ir visiem. Neviens nejūtas viens. Skautos visi ir zvaigznes. Visus bēgļus mēs saucam par jaunajiem zviedriem un integrējam skautos. Es lepojos ar to.” Ikviena ukraiņu patriota vārdi un darbi pierāda šo vērtību nesalīdzināmo pārākumu pār agresoru un varmāku izpausmēm.

Piezīmēs lakoniski, gandrīz telegrāfiski, esmu mēģinājis atspoguļot to, kā tas bija Ukrainā:

CITI ŠOBRĪD LASA

…Ceļā dodamies trijatā. Laura: “Man ir tāda sajūta, ka mēs trijatā esam vienmēr braukuši un arī vienmēr brauksim.”Atis: “Lai tuvinātu kara beigas…”
Es izveidoju “Pie ukraiņu kara bērniem” lapu Feisbukā.

…Mums bija jāiebrauc un jāizbrauc caur Ukrainu, un atpakaļ uz Poliju, kas bija saistīts ar mašīnas reģistrāciju. Ceļš no robežas uz Ļvivu bija bedrains. Atis malacis – prasmīgi stūrēja pa tumsu. Atbraucām pie Lauras draugiem, kuri bija palikušipie viņas saistībā ar “Tezē”. Ļoti jauka ģimene. Runā angliski. Tēvs strādā IT un ir Ukraiņu kara veterāns. Abi dēli mācās katoļu universitātē.Mūs tik sirsnīgi uzņēma! Ēdām vakariņas un brokastis. Tēvs stāstīja par droniem. Uļjana mūs veda ekskursijāpa Ļvivu, pilsētas domi.

Romāns un Uļjana pagatavoja brokastis- vareņikus. Ir Pūpolsvētdiena. Romāna mammas māsa nopēra mūs, kad taisījāmies braukt uz Lucku. Atim mašīna nebrauca. Bija jāiestumj. Tik jauka ģimene. Vēlu iebraucām Luckā. Daudz bedru uz ceļa.

…Apciemojām pirmās ģimenes – 2. 

Vlademirs sācis brūvēt kandžu pēc laulībām. Tankists Afganistānā. Vlademirs gaidīja mašīnā – žigulī, ar 2 bērniņiem. Meitiņa nesmaidīja. Es izdarīju tā, lai viņa pasmaida. Foršs vīrs. 25 litri mēnesī… Dalās ar draugiem, kaimiņiem.

…Volīnijas apgabalā. 

200 bērni bez tēviem.

180 kritušo.

900 000 iedzīvotāju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.