Foto LETA/LA kolāža

– Jūs jau minējāt, ka būtisks politisks izaicinājums partijai būs pašvaldību vēlēšanas. Tajā skaitā arī Rīgas domes vēlēšanas. Vai jūs kā partijas priekšsēdētājs būtu gatavs kļūt par “Vienotības” saraksta līderi un iziet cīņā pret Nilu Ušakovu? 9


– “Vienotībai” noteikti vajadzēs stipru kandidātu Rīgas mēra amatam. Partijas līderis gan tradicionāli ir premjera kandidāts…

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

– Ja jūs līdz tam laikam kļūtu par premjeru, tad, protams, šis jautājums ir nevietā. Bet ja ne?

– Man tomēr šķiet, ka ir arī citi argumenti pret, jo Rīga paņems visu enerģiju, un atkal var ciest partija, kur viens no uzdevumiem ir pievērst lielāku uzmanību reģioniem. Es nesaku nē, taču tas ir ļoti nopietnu pārdomu vērts jautājums.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pēdējā laikā Ušakovs izcēlies ar dažādiem politiskiem paziņojumiem, kas raisījuši sašutumu sabiedrībā. Jūsu partijas deputāts Vilnis Ķirsis ir lūdzis izvērtēt, vai Ušakova rīcībā nav saskatāmas Krimināllikuma panta pazīmes par genocīda un nozieguma pret cilvēci attaisnošana. Tomēr partijas vadība, tajā skaitā priekšsēdētāja kandidāti, neko nesaka.

– Ušakovs gan vēlāk centās nogludināt skandālu ar karikatūru, atzīstot, ka viņš darījis nepareizi. Sociālie tīkli ir sarežģīta lieta, cilvēki bieži vien rīkojas neapdomīgi.

– Bet šis jau nav vienīgais gadījums.

– Protams, ir jāreaģē. Arī par saimnieciskām problēmām Rīgā jārunā. Piemēram, kas tagad notiek ar satiksmi galvaspilsētā – tas ir vājprāts. Tāpat citās jomās. “Vienotībai” ir jāpiedāvā alternatīva.

– Ņemot vērā, ka partijas līderis ir arī potenciālais premjera kandidāts, kā jūs vērtējat Kučinska valdības darbu pirmajās simt dienās, kas drīz apritēs kopš valdības darba sākuma?

– Es vēlu veiksmi Kučinska kungam. Mēs esam daļa no valdošās koalīcijas, un valdības vadītājs līdz šim ir bijis korekts pret mūsu ministriem. Man nav iemesla sūdzēties. Tajā pašā laikā es uzskatu, ka “Vienotības” vadīta valdība būtu reformām atvērtāka un iniciatīvām bagātāka. Šobrīd mūsu mērķis ir uz to mudināt pašreizējo valdību, un domāju, ka mēs to varam sekmīgi darīt. Manā skatījumā Kučinska kungs varētu vadīt Ministru kabinetu līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

– Ja Kučinska valdība strādās labi, tad kāpēc lai cilvēki balsotu par “Vienotību”? Viņi balsos par Zaļo un zemnieku savienību.

– Jāatceras, ka Kučinskis nav ZZS vadītājs un pagaidām nav sevi arī parādījis kā politisku līderi. Vairāk viņš ir atzīmējies kā tehnokrāts. Protams, valdībai būs daudz izaicinājumu un risku, pirmkārt veselības sistēmas krīzes risinājums. Pagaidām es diemžēl neredzu nekādu piedāvājumu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.