Foto – Shutterstock.com

Komandas darbs 0

Iespējams, arī savā ikdienā sastopies ar situācijām, kad mīļotais cenšas rast kompromisu, savu enerģiju veltot gan vecākiem, gan tev. Nereti spēku samērs nebūt nav līdzsvarā, kā rezultātā cīnies ar aizvainojumu vai vilšanās sajūtu… Ģimenē ienākot mazulim, vairums vīriešu, savukārt, spēj savu uzmanību un rūpes pārorientēt uz jaundibinātās ģimenes vajadzībām, kā rezultātā satuvinās arī mazuļa vecāki, novērojusi terapeite. Vairs nenotiek cīniņš “es pret viņiem”, ko nereti sievietes piedzīvo nopietnu attiecību sākumposmā. Jaunajā situācijā gan pašu vecāku, gan apkārtējo cilvēku vēlmes un vajadzības tiek pakārtotas mazuļa ikdienai, kā rezultātā arī jaunā ģimene ir ieguvēja.

Reklāma
Reklāma

Prasmīgāka konfliktu risināšana

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Kā zināms, konfliktu risināšana paaugstinātos toņos bērna klātbūtnē ir viens no neveiksmīgākajiem pāra komunikācijas modeļiem. Nereti tieši mazuļa ienākšana ģimenē pāriem iemāca nesaskaņas atrisināt mierīgāk, iztiekot bez liekiem skandāliem, problēmsituācijas konstruktīvi pārrunājot un rodot vajadzīgo kompromisu vienkāršāk.

Laika novērtēšana

Nav noslēpums, ka ikdienas steigā ne vienmēr novērtējam kopā pavadītos brīžus, laiku reizēm tērējot patiesi nelietderīgi. Situācija taču ir tik pazīstama – tu laiskojies uz dīvāna, lasot žurnālu, kamēr mīļotais iegrimis futbola mačā vai kādā citā televīzijas pārraidē… Šādi pavadot brīvos brīžus, laika sarunām nav, kas nebūt neveicina attiecību kvalitātes saglabāšanos.

CITI ŠOBRĪD LASA
Savukārt, ikdienā ienākot rūpēm par mazuļa kopšanu un audzināšanu, vien divvientulībā pavadītie mirkļi tiek vērtēti krietni augstāk, tos no tiesas izbaudot un arī savstarpēji satuvinoties.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.