Foto – Anda Krauze

Kapuces adīšana 0


Sāk ar dubultadījuma joslu garākajā malā. Uzmet gandrīz par trešdaļu vairāk valdziņu (tātad 300 valdziņu), nekā pēc aprēķiniem vajadzētu. Jābūt pāra valdziņu skaitam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Lasīt citas ziņas

1. kārtā malas valdziņu noceļ un turpmāk atkārto: 1 valdziņš labiski, 1 valdziņš nocelts (dzijas pārstaips paliek darba priekšpusē), pēdējais valdziņš labiski.

2. kārtā un turpmākajās kapuces maliņas kārtās vispirms noceļ malas valdziņu, tad 1 valdziņu ada labiski, 1 valdziņu noceļ. Veidojas akurāts tunelis, kam abas puses ir labiskajā adījumā. Ja vēlas, tunelī var ievērt aukliņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc dubultadījuma par trešdaļu samazina valdziņu skaitu (ada, atkārtojot 1 valdziņu labiski, 2 valdziņus saada). Turpina adīt pēc piegrieztnes.

Arī kapucei adījuma raksts ir gludi labisks ar neregulāri izkārtotām kreiliskām rindām. Slīpums abās malās veidojas, katras kārtas pēdējos 2 valdziņus saadot kopā.

Darba procesā adījumu var pārlocīt viduslīnijā un pielaikot, lai noteiktu optimālu kapuces dziļumu. Beigās sašuj vīli, savienojot vaļējos valdziņus.

Pēc tam, saliekot nedaudz pamīšus, sasprauž kapuces priekšējos stūrus, uzliek kapuci galvā un ar valdziņu marķieriem atzīmē priekšpuses centrālo valdziņu un abas plecu līnijas.

Uzņem valdziņus gar kapuces apakšmalu (pareizi būtu no katriem 2 sānu malas valdziņiem uzņemt 3 valdziņus) un ada 7 cm augstu kapuces apakšējo malu. Lai kapuce ērti turētos uz pleciem, pieaudzē divus valdziņus abās pusēs iezīmētajam priekšpuses centrālajam valdziņam un 4 valdziņus kapuces mugurpuses daļā – brīvi izvēlētās vietās starp iezīmētajām plecu līnijām. Nākamo kārtu ada bez pieaudzēšanas.

Valdziņus pieaudzē katrā otrajā kārtā. Kapuces pieadītās malas siluets līdzinās džempera V veida kakla izgriezumam.

Norauc valdziņus un kapuces priekšpuses vidū piešuj lielu pērli un pušķi no dzijas.

Gatavo darbu vajadzētu izmazgāt un izžāvēt izklātā veidā. Tad adījums kļūs vienmērīgs un līdzens.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.