Praktiski
Mājas

Kā dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu0

Foto: Shutterstock

“Maxima Latvija” un Latvijas vadošie šefpavāri – Raimonds Zommers un Svetlana Riškova – norāda, ka ģimenes pārāk reti gatavošanas procesā iesaista bērnus un nereti izvēlas nepiemērotu virtuves tehniku. Tādēļ maltīšu darbnīcas laikā rosināja dažādot un vienkāršot ģimenes ēdienu pagatavošanu.

“Pagatavot maltīti bērniem mēdz būt viens no izaicinošākajiem ikdienas uzdevumiem, kas var prasīt ne tikai daudz laika, bet arī nemitīgu eksperimentēšanu, lai pagatavotu veselīgu ēdienu, kas garšotu visai ģimenei. Viens no veidiem kā to izdarīt – iesaistot gatavošanas procesā citus ģimenes locekļus.

Mēs bieži neapzināmies, cik patiesībā daudz un ar kādu interesi bērni var paveikt paši. Turklāt mazā sadzīves tehnika ir vienkāršs veids, kā darboties kopā, piemēram, pagatavojot veselīgu kokteili vai svaigi spiestu sulu,” norāda Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja.

“Mēs katrs noteikti esam kādreiz iegādājušies ierīces, kas praksē tā arī netiek izmantotas. Lai izvairītos no šādām situācijām un jaunā virtuves tehnika patiesi atvieglotu ikdienu, ir būtiski to izvēlēties atbilstoši katras ģimenes gatavošanas paradumiem un lielumam. Piemēram, tieši mazais jeb tā dēvētais ceļojumu blenderis nevis lielais blenderis ir īpaši piemērots rīta kokteiļu pagatavošanai un tūlītējai baudīšanai, tāpat kā biezeņu pagatavošanai vienai nelielas ģimenes maltītei,” atklāj restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers.

Saistītie raksti

“Maxima Latvija” ģimenes maltīšu darbnīcā kopā ar “Masterpro” pulcējās gan jaunās māmiņas ar bērniem, gan ēst gatavošanas entuziasti un blogeri, to vidū Anna Panna jeb Anna Birmane, Indra Salceviča ar ģimeni, Krista Zvirgzdiņa un citi.

Klātesošajiem bija iespēja redzēt un kopā ar šefpavāriem pagatavotceptu Daugavas zandarta fileju ar sakņāju biezeni, pētersīļiem un bērzu vīna mērci, kā arī ķirbju un dzērveņu polentas kēksu ar ābolu-brūkleņu marmelādi un cepto ābolu smūtiju. Viesi varēja uzzināt, kā pareizi izvēlēties un lietot mazo virtuves tehniku, lai gatavošanas process noritētu bez sarežģījumiem un maltīte izdotos.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
IB
Indulis Burka
Praktiski
Silts kažociņš “līvānietei”: kā siltināt Līvānu tipa māju?
Nedēļa
PR
Praktiski.lv
Praktiski
VIDEO. Silakrogā mītošie kaķi vairojas, dzemdē, ir izkropļoti un iet bojā: iedzīvotāji nezina, kā palīdzēt
4. jūlijs, 2020
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Padomi, kā dārzu saglabāt zaļu un ziedošu arī lielā karstumā
4. jūlijs, 2020

Lasītākie

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
1940. gada jūnijā valsts vadītājs Kārlis Ulmanis atradās ļoti sarežģītā situācijā. Vai Latvija varēja pretoties?
41 minūtes
Raivis Šveicars
Laukos
Ražo lielākos bērza saplākšņus pasaulē, izmantojot tikai Latvijā augušus bērzus
2 stundas
LE
LETA
Veselam
Pagājušajā diennaktī Latvijā nav reģistrēti jauni Covid-19 gadījumi
3 stundas
LE
LETA
Veselam
Eksperts: Jauno Covid-19 gadījumu neesamība vienā dienā vēl ne par ko neliecina
3 minūtes
MZ
Monika Zīle
Latvijā
Monika Zīle: Levits rīkojās kā daža ķēkša, liekot galdā apšaubāmas kvalitātes ēdienu
2 stundas