Rullo žalūzijas veido lakonisku un elegantu logu noformējumu, turklāt pasargā no žilbinošiem saules stariem.
Rullo žalūzijas veido lakonisku un elegantu logu noformējumu, turklāt pasargā no žilbinošiem saules stariem.
Publicitātes foto

Lai ērti vadīt 0

Elektromotors būs noderīgs, ja žalūzija atrodas augstu pie griestiem vai arī ja žalūzijas ir vairākas. Motoriņš nebūs pamanāms, bet iemontēts, tā vadība notiek ar pulti.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Rokas vadībā žalūzijas regulē ar ķēdi. Pareizs ķēdītes izvietojums ir ļoti svarīgs, jo tas nodrošinās ērtu darbošanos. Tāpēc svarīgi zināt, no kuras puses ērtāk logam piekļūt un vai kāds no saimniekiem nav kreilis.

Nepieciešamais aptumšojums

Žalūzijas auduma izvēli nosaka mājokļa iemītnieku dzīvesveids un vajadzības. Iespējams, ka nepieciešama pilnīga tumsa, bet varbūt pietiek tikai ar dažu logu aizklāšanu vai puskrēslu. Tas atkarīgs no saimnieku vēlmēm, kā arī situācijas, kurā atrodas māja un kurp vērsti logi (naktsmieru, piemēram, var traucēt logā spīdoša laterna, izgaismoti objekti u. tml.).

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai telpu aizsargātu no saules stariem, izmanto speciālus audumus, kas atgrūž gaismu. Ja vienlaikus nepieciešams aizsargāties no saules stariem, bet saglabāt telpā gaismu, izmanto screen veida audumus, kas šķeļ saules starus.

Pilnīgu tumsu nodrošina audumi blackout, kas vienlaikus arī slāpē skaņu, nodrošina papildu siltumizolāciju un ir nedegoši. Šādi audumi komplektācijā ar kasešu mehānismiem nodrošina pilnīgu tumsu un mieru guļamistabā, kā arī rada atbilstošu atmosfēru filmu seansiem.

Krāsas un raksti

Ja rullo žalūzija ir tikai funkcionāla (aptumšošanai), bet dekoratīvo lomu pilda vieglie dienas aizkari, rullo izvēlas neitrālā vienkrāsainā tonī, lai tā būtu pēc iespējas mazāk pamanāma.

Savukārt, ja žalūziju vēlas padarīt par interjera dekoru, uz tās iespējams veidot dažādus zīmējumus, uzdrukāt fotogrāfijas utt.

Lai žalūzija saskanētu ar citiem interjera elementiem, to nevajag izvēlēties ar tādu pašu rakstu kā, piemēram, tapetes. Ja tapetes ir ar rakstu, rullo piemeklē kādā no tapešu toņiem, bet vienkrāsainu. Savukārt, ja tapetes ir vienkrāsainas vai sienas krāsotas, rullo var pieskaņot tonī, bet ar nelielu rakstu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.