Foto: Shutterstock.com

Nemēģini uzjautrināt 0

Redzēt tuvu cilvēku asarās un depresijā ir neizturami. Šķiet, ka tu varētu izdarīt vienalga ko, lai viņš atkal smaidītu un atkal būtu viņš pats. Taču bēdas ir jāpārdzīvo un jāizraud, tāpēc nevajag tēlot klaunu. Kā tu pats reaģētu, ja tevi šādā situācijā censtos sasmīdināt un aiz rokas vilkt uz kādu skaļu pasākumu? Šādi centieni ir dziļi egoistiski un pilnīgi nevietā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Nesaki optimistiskas frāzes
Tādas frāzes kā “Viss nokārtosies”, “Nieki vien, parasts gadījums” vai “Viss būs labi” savā būtībā neko nenozīmē, nesniedz nekādu atbalstu un pat kaut kādā mērā noniecina pārdzīvojumus. Tas, ka tev tuvs cilvēks lej asaras, tev ir nieki? Vai tu esi ekstrasenss un skaidri zini, ka viss beigsies labi? Ja nē, tad atturies no šādu bezjēdzīgu frāžu izteikšanas.

Apskāvieni palīdz labāk nekā vārdi
Taktilais kontakts ir viens no labākajiem mierināšanas veidiem. Dažkārt vispār nevajag neko sacīt, bet vienkārši apskaut bēdu sagrauzto cilvēku vai uzlikt roku viņam uz pleca.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.