FOTO: Unsplash.com

7. Vajadzība būt pieņemtam. 13

Tā ir viena no svarīgākajām vajadzībām un tās attīstība atkarīga no tā, cik pieņemoši bija personas vecāki. Ja mīlēja bez nosacījumiem, tikai tāpēc, ka viņš ir, viņš to pašu gaidīs no partnera. Ja pastāvīgi mēģināja pāraudzināt, salauzt, mīlēja par kādiem sasniegumiem, pareizu uzvedību, tad vajadzība pēc pieņemšanas cilvēkā var būt vāji izteikta. Viņš no bērnības pieradis pie tā, ka mīlestība “jānopelna”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas
  • Augsta vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks neizliekas, neslēpj savus trūkumus. Necenšas pastāvīgi pielāgoties partnerim. Viņš ir pārliecināts, ka “ir labs”, bet trūkumi ir visiem. Tāpēc pieņem tādu, kāds esmu! Tu uzreiz redzi cilvēka patieso seju un nebūsi šokēts, piemēram, pēc gada, kad viņš pārstās izlikties labāks. Uzvedības negatīvā puse: cilvēkam ir maz motivācijas kļūt labākam, pielāgoties otram. Dažreiz šī vajadzība var būt slēpta. Cilvēks uzvedas kā cilvēks ar zemu vajadzību pēc pieņemšanas, bet dvēselē tik ļoti vēlas būt viņš pats.
  • Zema vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks mēģina uzminēt, ko no viņa sagaidi un cenšas atbilst cerībām. Viņš klausās garas žēlabas par dzīvi, jo ir neērti pārtraukt runas plūdus. Cenšas darīt visu “perfekti”. Piemēram, sieviete vienmēr ir nevainojami ģērbusies un pat mājās staigā ar uzklātu grimu. Mīnuss: cilvēks vienmēr “spēlē lomu”, un tev ir grūti saprast, kāds viņš patiesībā ir un kas notiks pēc kāzām.

8. Vajadzība nesaņemt no partnera visdažādākās pretenzijas, prasības.

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Augsta vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēkam izveidojies noteikts dzīvesveids, principi, paradumi, un viņš nav gatavs no kaut kā atteikties. Viņam svarīgi, lai partneris izvirza pēc iespējas mazāk pretenziju. Jā, šie cilvēki ir savtīgi, pašpietiekami, un bieži gadās, ka ilgu laiku dzīvojuši vieni. Piemērs: cilvēks ir daudz sasniedzis, ir turīgs. Viņa mājas ir viņa cietoksnis. Katra detaļa un katrs stūrītis tur ir vērtīgs. Raksturs ir stabils, principi ir diezgan stingri, viedoklis par katru jautājumu – noteikts. Un tad viņa mājā ienāk sieviete, kura cenšas visu mainīt, pieprasot morālus “upurus” un dzīvesveida maiņu. Kā tas viss beigsies? Šāds cilvēks meklē “bezproblēmu” partneri, kurš no viņa negaida “atdevi”.
  • Zema vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks gatavs papūlēties partnera labā, mainīt sevi, savu dzīvesveidu un daudz upurēt. Šāds cilvēks nespēj būt viens. Ja viņš dod pārāk daudz, visticamāk, kompensē kaut kā trūkumu. Piemēram, ārējo nepievilcību, ierobežotas seksuālās spējas.

9. Vajadzība pēc atklātības.

  • Augsta vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēkam ļoti svarīga savstarpēja atklātība, iespēja pastāstīt par sevi visu un saņemt to pašu pretī. Psiholoģiskā distance attiecībās ir minimāla. Partnerim uztic gandrīz visu, nav nekādu noslēpumu un tas pats tiek gaidīts no mīļotā cilvēka.
  • Zema vajadzības izpausmes pakāpe. Atklātība attiecībās tiek uzskatīta par nevajadzīgu, ja ne par kaitīgu. Tā taču var izraisīt greizsirdību, aizvainojumu un citas negatīvas emocijas. Pārāk liela atklātība var būt kaitinoša. Cilvēkam nav nepieciešamas sirsnīgas sarunas un partnera iekšējās pasaules izzināšana. Visticamāk, cilvēks maz pazīst arī savu iekšējo pasauli.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.