FOTO: Unsplash.com

4. Vajadzība pēc seksa. 13


To raksturo vairāki faktori:

  • seksuālo kontaktu biežums;
  • seksuālo kontaktu ilgums;
  • daudzveidība;
  • atvērtība, vēlme eksperimentēt;
  • ārēji seksuāla tēla nozīme.
Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krimināls
Kiberuzbrukums Latvijas TV kabeļoperatoram – visos kanālos pārraida Kremļa propagandas saturu
Lasīt citas ziņas

Vienam cilvēkam ir svarīgi, lai viņa sieva, piemēram, būtu tieva brunete un valkātu augstpapēžu kurpes un zeķes. Citiem šādu obligātu prasību nav. Kādai sievietei svarīgs ikdienas sekss, bet ne pārāk ilgs. Citai – tikai brīvdienās. Vienam eksperimenti nav īpaši nepieciešami, otrs cenšas izmēģināt gandrīz visu iespējamo.

5. Vajadzība pēc drauga – skolotāja.

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Augsta vajadzības izpausmes pakāpe. Ir cilvēki, kuri vēlas, lai partneris palīdzētu viņiem pilnveidoties. Viņi otrā meklē atbalstu un vadību, bieži izvēlas partneri, kurš ir vecāks, pieredzējušāks, ar tām īpašībām, kuras paši vēlētos.

Ir arī “apgrieztā vajadzība” – būt draugam – skolotājam. Šādiem cilvēkiem patīk palīdzēt citiem mainīties un redzēt savu centienu rezultātus. Galējība: dažreiz “skolotājs” kļūst par despotu un var nomocīt partneri ar pamācībām, norādījumiem un kategoriskiem paziņojumiem.

  • Zema vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks ir neatkarīgs, pats pieņem lēmumus un galvenokārt paļaujas uz sevi. Viņš ir diezgan neelastīgs, ar savu viedokli par jebkuru lietu un principiem. Vienmēr gatavs aizstāvēt savus uzskatus un lēmumus maina reti.

6. Vajadzība pēc pašapziņas stiprināšanas.

  • Augsta vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks nav pārāk pārliecināts par sevi. Viņam vajadzīgs partnera morāls atbalsts: “Jā, tu visu izdarīji pareizi! Tas ir tieši tas, kas tev vajadzīgs!”, “Tu esi lielisks!”, “Tu esi satriecoši skaista, un liekie pieci kilogrami tev tikai piešķir šarmu!”, “Tu lieliski uzstājies! Esi talantīgs!” Pastāvīgs atbalsts paaugstina šāda cilvēka pašcieņu, stiprina pašapziņu līdz vajadzīgajam līmenim, un viņš jūtas psiholoģiski ērti. Tādus cilvēkus var atpazīt pēc biežajiem jautājumiem: “Vai es visu daru pareizi?”, “Vai tas tiešām man piestāv?”, “Vai izskatos labi?”, “Vai tu mani patiešām mīli?”
  • Zema vajadzības izpausmes pakāpe. Cilvēks ir pārliecināts par sevi un viņam tam nav nepieciešams pastāvīgs apstiprinājums. Darot ko svarīgu, atbildīgu vai pilnīgi jaunu, viņš paļaujas uz savām zināšanām un intuīciju. Ja saņēmis zemu vērtējumu, par to neuztraucas, tas viņu tikai uzmundrina un iedvesmo jauniem sasniegumiem. Augstu novērtējumu uztver mierīgi, pašsaprotami. Lišķīga slavēšana viņu kaitina.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.