Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – AFP/LETA

– Bet kādas lietas tad vajadzētu likt uz šiem svaru kausiem, lemjot par patvēruma meklētāju uzņemšanu? 35


J. Sils: – Noteikti jāņem vērā tautas ilgtermiņa intereses. Neviens nevar pateikt, kādas sabiedrības struktūras pārmaiņas nesīs šāda plānveidīga imigrācija. Tāpat neviens arī nevar pateikt, cik daudz šādu grupu Latvijai nākotnē vēl nāksies uzņemt?

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

O. Kapteinis: – Es nevarētu piekrist, ka iepriekšējās lielās migrācijas būtu notikušas Otrā pasaules kara beigās un padomju laikos. Bēgļu plūsmu Eiropa piedzīvoja arī Balkānu kara laikā…

J. Sils: – Es runāju par Latviju!

O. Kapteinis: – Nu tad neizteicāties precīzi. Lai nu kā, Eiropā šādas cilvēku plūsmas notiek regulāri. Balkānu kara laikā Bosnijas iedzīvotāji devās uz ziemeļiem. Arī ungāri bēga padomju laikā. Eiropa to ir piedzīvojusi un izdzīvojusi.

CITI ŠOBRĪD LASA
J. Sils: – Mēs te runājam par organizētu cilvēku pārvietošanu. Šī ir tieši tāda pati situācija – šaurā cilvēku lokā nolemts uzņemt migrantus, un es uz šādu valdības rīcību skatos kā uz tikpat leģitīmu kā padomju deportāciju politika. Tieši tāpat kā padomju laikā, arī tagad neviens latviešu tautai nejautāja, vai mēs vēlamies šādus imigrantus vai ne. To pajautā tikai aptaujās, un mēs redzam, ka cilvēku lielākais vairākums saka “nē”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.