Foto-Ģirts Vikmanis

Krievijas vēstnieks šajā kontekstā atsaucās uz Bībeli, citējot, ka “sašķelta valsts esot lemta bojāejai”. Viņš uzstāj, ka reforma jāaptur… 1

Notiekošais Latvijā prasa daudz drosmes, enerģijas un izturības no cilvēkiem, kuri ne tikai teorētiski uz papīra, bet realitātē pretojas dezinformācijai ar saviem politiskajiem lēmumiem. Par to, ko redzam Latvijā, varam celt jūsu valsti cieņā, jo redzams, ka Maskava ar situāciju ir ļoti neapmierināta. Bija taču jāsaprot, ka Latvijas pilsoņi nav Krievijas pilsoņi neatkarīgi no tā, vai viņi runā latviešu vai krievu valodā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Pasaulē ir modīgi runāt par Krievijas dezinformācijas un melu kampaņām. Kāds ir labākais pretlīdzeklis?

Pirmais ir – nebūt naiviem. Liela priekšrocība ir “Facebook” skandālam un izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. Pirms dažiem gadiem Rietumu pasaulē valdīja noskaņojums, ka Baltijas valstis esot slimīgi pretkrieviskas, raisa paniku, un tām neuzticējās. Tagad Rietumi ir tikuši vaļā no naivuma attiecībā uz Krieviju un aizspriedumainības pret Baltijas valstīm. Tā jau ir liela uzvara. Rietumos nopietni jāapspriež Krievijas informatīvie uzbrukumi un jāapzinās, ka tas ir drošības apdraudējums. Mums jāpievērš lielāka uzmanība, neļaujot izplatīties viltus ziņām un viltus “Facebook” kontiem, kā arī Rietumos nevajadzētu izdot licences tādiem raidītājiem kā “RT” (“Russia Today”). Rietumiem jābūt modriem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savu karjeru jūs sākāt 90. gados kā Francijas valdības konsultants. Tagad pasaule seko Francijas prezidenta Emanuela Makrona fenomenam. Kā lūkojaties uz viņa lomu mūsdienu politikā?

Gadu, kopš Makrons ir pie varas, viņš ir populārāks nekā Fransuā Olands vai Nikolā Sarkozī pēc pirmā gada amatā. Pēdējos 30 gadus anglosakšu pasaulē Francija tika pasniegta kā Eiropas vecais un slimais vīrs. Bet pēkšņi pēc Trampa nākšanas pie varas Francija viņiem kļuvusi par liberālās pasaules kārtības glābēju. Iepriekš Franciju pazemot bija stilīgi. Tagad Makrons daudziem ir mesija, kas gan ir pārspīlējums. Mums jāskatās ar vēsu prātu uz Makronu. Tomēr viņš spēlē pozitīvu lomu, reformējot Franciju un arī starptautiskajā līmenī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.