Foto – Aija Geida

Kā uzglabāt žāvētus ābolus, lai tie nepiesūktos ar mitrumu 0

“Ziemai sažāvēju daudz ābolu, saliku spilvendrānās, kā to darīja mana vecmāmiņa. Taču jau tagad tie nedaudz piesūkušies ar mitrumu. Kā labāk uzglabāt?” IVETA Preiļos

Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

Kaltētus augļus iesaka uzglabāt auduma maisiņos vai papīra turzās, ja telpā ir sauss gaiss, jo ābolu šķēlītes ļoti pievelk mitrumu un pēc pāris mēnešiem kļūst tumšākas, mīkstākas un staipīgākas. Drošāk ir glabāt stikla burkās ar aizvalcētiem metāla vāciņiem. Ja burkas novietotas telpā, kur temperatūra nenoslīd zemāk par nulli un nav tiešu saules staru, kaltētie āboli būs kraukšķīgi, nemainīs krāsu un garšas īpašības. Krājumiem netiek klāt ne pārtikas kodes, ne citi kukaiņi. Praksē pārbaudīts, ka pareizi glabāti kaltējumi garšas īpašības nezaudē pat divus gadus.

! Ja apnīk grauzt kaltētus ābolus, var vārīt ķīseļus, gatavot saldos ēdienus, ābolus samaļot gaļas mašīnā un uzbriedinot kopā ar želatīnu. Pievieno arī nedaudz malta kanēļa un cukuru, pasniedz ar putukrējumu. Otrs variants – vaniļas krēmā iemaisa samaltus kaltētos ābolus (nemērcētus) un pievieno uzbriedinātu želatīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.