Foto – Aija Geida

Kā uzglabāt žāvētus ābolus, lai tie nepiesūktos ar mitrumu 0

“Ziemai sažāvēju daudz ābolu, saliku spilvendrānās, kā to darīja mana vecmāmiņa. Taču jau tagad tie nedaudz piesūkušies ar mitrumu. Kā labāk uzglabāt?” IVETA Preiļos

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Kaltētus augļus iesaka uzglabāt auduma maisiņos vai papīra turzās, ja telpā ir sauss gaiss, jo ābolu šķēlītes ļoti pievelk mitrumu un pēc pāris mēnešiem kļūst tumšākas, mīkstākas un staipīgākas. Drošāk ir glabāt stikla burkās ar aizvalcētiem metāla vāciņiem. Ja burkas novietotas telpā, kur temperatūra nenoslīd zemāk par nulli un nav tiešu saules staru, kaltētie āboli būs kraukšķīgi, nemainīs krāsu un garšas īpašības. Krājumiem netiek klāt ne pārtikas kodes, ne citi kukaiņi. Praksē pārbaudīts, ka pareizi glabāti kaltējumi garšas īpašības nezaudē pat divus gadus.

! Ja apnīk grauzt kaltētus ābolus, var vārīt ķīseļus, gatavot saldos ēdienus, ābolus samaļot gaļas mašīnā un uzbriedinot kopā ar želatīnu. Pievieno arī nedaudz malta kanēļa un cukuru, pasniedz ar putukrējumu. Otrs variants – vaniļas krēmā iemaisa samaltus kaltētos ābolus (nemērcētus) un pievieno uzbriedinātu želatīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.