Foto: Shutterstock

Kā vislabāk apēst dārzeņus: izcili svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai 1

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

“Protams, visu vajag ēst svaigu un rīvēt salātos, jo tādā veidā varam uzņemt vairāk vitamīnu un citas vērtīgas vielas. Bet saknes un citus dārzeņus var arī tvaicēt, vārīt zupās un sautējumos. Katrā ziņā tas būs labāk, nekā cept uz pannas,” iesaka RSU studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja Lolita Neimane.

“Bet, ja gribas ceptus dārzeņus, tad, protams, veselīgāks variants ir cept tos cepeškrāsnī – lai ātrāk izceptos, vēlams sagriezt šķēlēs, daivās, gabaliņos. Tad liek dārzeņus uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru, un mazliet pārlaista ar olīveļļu. Saknes un dārzeņus cepeškrāsnī var labi izcept 200 °C temperatūrā pusstundas laikā – ilgums atkarīgs no šķēlīšu biezuma un dārzeņu veida. Ilgāk jācep cietākas saknes: burkāni, bietes un citas.”

Svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 1 neliels (ap 10 cm) kabacis
• 1 ābols
• 1 burkāns
• 1 ēdamkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• dilles
• zaļie lociņi

Pagatavošana:

Kabaci, burkānu un ābolu nomizo un sarīvē. Pievieno smalki sagrieztus lociņus un dilles, uzslaka olīveļļu un citrona sulu. Salāti ir gatavi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.