Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai jūs pats esat azartisks cilvēks? 4


– Jā, un tāpēc cenšos azartspēles nespēlēt. Taču man patīk adrenalīns, nodarbojos ar sportu, sērfingu. Redz, cilvēks savā raksturā jau būtībā nav mainījies, taču kādreiz dominēja viens, bet citā iekārtā – pilnīgi kas cits. Agrāk nebija brīvības un iespēju, tagad ir brīvība, bet ne visiem ir iespējas to izmantot. Un cilvēki ir gatavi uz kompromisiem, cits mazākiem, cits lielākiem.

Reklāma
Reklāma

– Un jūs savā dzīvē?

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

– Iziet uz tik lieliem kompromisiem, kas pēc tam ietekmētu manu iekšējo pasauli, nē. Patlaban darbojos reklāmas jomā un man ir divi nepārkāpjami principi. Es nereklamēju ātros kredītus un nekad neesmu veidojis politisko reklāmu, kaut man tas bieži lūgts. Man šķiet – politikai jābūt šķirtai no reklāmas, jo kā reklāmas veidotājs nevaru galvot par politiķu izteikumiem, solījumiem, atbildēt par viņu meliem… Un vai politiķu savstarpējie kompromisi un “tirgošanās” nerada cilvēkos sajūtu, ka tas viss ir viena vienīga spēle? Par laimi, mans reklāmista darbs vairāk saistīts ar telekomunikācijām.

– Kā notiek valsts kino naudas sadale Lietuvā? Latvijā daļa kino profesionāļu iebilst pret situāciju, ka Nacionālā kino centra lēmumi lielākoties galu galā ir viena cilvēka – šīs iestādes direktora vietnieka – rokās.

CITI ŠOBRĪD LASA
– Man gan jūsu sistēma liekas atvērta, demokrātiska, viss notiek finansējuma pretendentu acu priekšā. Paldies Rīgas kino centram par lēmumu atbalstīt debitējošu, turklāt vēl lietuviešu režisoru. Varbūt mūsu kopražojums veicinās draudzīgāku kino vidi starp visām trim Baltijas valstīm, ne tikai Lietuvu un Latviju. Man ir arī liels prieks, ka Jānis Eglītis, ar kuru kopā daudz esam filmējuši reklāmas, piekrita būt šīs filmas operators. Arī Lietuvā naudas sadale kino notiek ļoti skandalozi, jo daudzi cilvēki vēlas līdzekļus iegūt un tikai daži tos saņem. Kad ir tik daudz gribētāju un tik maz laimīgo, skaidrs – būs neapmierinātība. Bet Lietuvā ir pieņemts likums par nodokļu atvieglojumiem kino atbalstošiem uzņēmējiem. Man šķiet, tas būs liels solis nozares attīstībā Lietuvā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.