Noslēpums. Basketbolā cīņa par krēsliem? 10

Basketbola sabiedrību satricinājis Latvijas izlašu bijušā direktora Māra Jučmaņa ziņojums KNAB, ka Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerāldirektors Edgars Šneps pieprasījis atdot valsts piešķirto prēmiju par uzvaru Eiropas čempionātā. Ne jau sev, bet ieskaitīt Basketbola savienības kontā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
NLO mednieks atklāj kaut ko “daudz satraucošāku” par citplanētiešu eksistenci
Lasīt citas ziņas

Šantāža, apmelošana, iekšēja nesaprašanās vai organizēta varas maiņa? To starp dažādām informācijas sēnalām mēģina izlobīt basketbola līdzjutēji. LBS valdes ārkārtas sēdi sasauca pagājušo trešdien un turpina šodien. Zem noslēpuma plīvura, jau laikus brīdinot medijus un tātad arī sabiedrību – pēc pirmdienas sēdes informācija par pieņemtajiem lēmumiem netiks sniegta.

Iespējams, ka noruna par valdības noteikumiem pat neatbilstoši lielas prēmijas atdošanu tik tiešām bija, un to apliecina arī publiskajā telpā noplūdinātās iesaistīto privātās sarunas. Kurš vainīgāks vai tādi vispār nav, to skaidros tiesībsargi, nevis ieinteresēto daiļrunība un skaļāka bļaušana sociālajos medijos.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Politiskas intrigas ap LBS vadošajiem amatiem ir jau ilgāku laiku, tomēr es kā ģenerālsekretārs tās atļaušos nekomentēt,” Šnepa teiktais liecina par iespējamu opozicionāru sarosīšanos. No LBS finanšu direktora amata atbrīvotais Arvīds Grigaļāvičs saka tieši – tā ir valdes locekļa un “VEF Rīga” kluba vadoņa Edgara Jaunupa organizēta kampaņa. LBS prezidenta pārvēlēšana paredzēta tikai 2020. gadā, taču kādēļ gatavot nākotnes programmas, ja savā labā var tagad un tūlīt izmantot uz āru iznestu LBS iekšēju nesmukumu. Kopējo basketbola attīstības vīziju notikušais nemainīs, tomēr Latvijas basketbolam, kas kādu laiku atkopies no baigās 2009. gada vasaras, var atkal nākties zaudēt savu tēlu līdzjutēju un iespējamo naudas devēju acīs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.