Foto -koolinar.ru

Kafijas riekstu krēms. Fotorecepte 0

Sastāvdaļas:

400 ml saldā krējuma (35%)

3 olu dzeltenumi

6 ēdamkarotes cukura

3 tējkarotes šķīstošās kafijas

220 ml ūdens

30 ml piena

60 g pūdercukura

100 g  Indijas (vai jebkuru citu) riekstu

Reklāma
Reklāma

10-12 g želatīna

vaniļas esence vai 8 g vaniļas cukura

TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

Kā gatavot?

1. Sakuliet olas dzeltenumu ar cukuru. Ja vēlaties, pievienojiet arī vaniļas cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Uzlejiet kafiju, pievienojiet pienu un atdzesējiet. Pievienojiet silto kafiju olu masai. Lieciet kastroli uz uguns un pavāriet uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 5-7 minūtēm masa nedaudz sabiezēs. Noņemiet no uguns. Pievienojiet želatīnu un maisiet, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Pievienojiet 5 pilienus vaniļas esences.

3. Sakuliet putukrējumu. Uz beigām pievienojiet pūdercukuru.

4. Apgrauzdējiet riekstus. Atdzesējiet. Sablenderējiet.

5. Pievienojiet putukrējumam maltos riekstus un kafijas maisījumu. Uzmanīgi ar lāpstiņu maisiet līdz vienmērīgai masai. Salejiet krēmu trauciņos un ielieciet uz pāris stundām ledusskapī.

Recepte no koolinar.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.