Foto – koolinar.ru/

Aveņu un saldā krējuma deserts ar konjaka piešprici piektdienas vakaram. Fotorecepte 0

Sastāvdaļas
250 g saldā krējuma
tējkarote pūdercukura
100 g šokolādes cepumu
ēdamkarote ruma vai konjaka
3 ēdamkarotes šokolādes skaidiņu
2 glāzes aveņu (var saldētas vai vasarā – svaigas)

Reklāma
Reklāma
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.

Cepumus sablendē. Tie var būt gan šokolādes cepumi, gan cepumi ar šokolādes pārklājumu.

Saldētas avenes nedaudz atlaidina.

Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Deserta traukos liek nedaudz aveņu, tad – sasmalcinātos cepumus, pārslaka ar rumu (vai ruma sīrupu) un atkal kārto avenes.

Liek vairākas kārtas, virsmu pārklāj ar putukrējumu. Rotā ar avenēm un šokolādes skaidiņām.

Noliek ledusskapī uz 2 stundām.

Recepte no koolinar.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.