Foto – Matīss Markovskis

Kailgraudu miežu griljāža ar aveņu sorbetu un karameli 0

Sastāvdaļas
* 100 g kailgraudu miežu
* 200 g cukura – griljāžai un karameles mērcei
* 50 g saldā krējuma
* 20 g aveņu vai citu ogu
* 60 g olas baltuma
* 100 g ledus
* sāls

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Miežus nakti mērcē ūdenī. Tad nokāš un krāsnī apgrauzdē.
Griljāžai izkausē pusi cukura, pieber miežus un masu izklāj plānā kārtiņā uz cepampapīra, lai atdziest.
Karameles mērcei izkausē otru pusi cukura un iemaisa saldo krējumu, vēl pievieno šķipsniņu sāls.
Gatavo sorbetu. Avenes ieber katliņā un uzkarsē (cukuru nepievieno, jo gan karameles mērce, gan griljāža ir salda). Izberž caur sietu un atdzesē.
Pēc tam labā un izturīgā blenderī liek ogas, olas baltumu, ledu un blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Sorbetu pilda traukā un ievieto saldētavā. Pēc aptuveni 10 stundām izņem no saldētavas, vēlreiz sablendē un patur saldētavā vēl pāris stundu.
Sorbeta bumbiņu pasniedz ar kailgraudu miežu griljāžu un karameles mērci.
Lai neizbrīna, ka karameles mērcei pievieno sāli, jo saldumiem tas piedien un izceļ ēdiena garša. Sorbetam var izmantot jebkuras citas ogas, arī saldētās. Ja to ēd bez karameles mērces un griljāžas, pieber cukuru pēc garšas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.