Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Kāpostu tīteņi ar tomātu mērcīti. Izcila recepte 0

Sastāvdaļas
1 Ķīnas kāposts
700 g maltās gaļas
1 ola
5 ķiploka daiviņas
1–2 apkaltušas maizes šķēlītes
1 sīpols
2–3 ēd.k. tomātu pastas
2 ēd.k. sviesta
sāls, pipari pēc garšas, saldā paprika (pulveris)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķīnas kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra. Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3–5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5–8 lapām. Ar šūmkaroti izņem ārā un liek uz šķīvja atdzist.

Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajauc kopā ar olu un izmērcētu maizīti, pieber sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajauc. No maltās gaļas izveido bumbiņas un katru ietin kāposta lapā. Ja neturas kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolus un ķiplokus notīra. Sīpolu sagriež pusapļos, ķiplokus sīki sakapā. Pannā uzkarsē sviestu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno tomātu pastu, 2–3 min visu kopā pasautē un izslēdz.

Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pa virsu tīteņus, pievieno sīpolu–tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.

Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.