Foto: Aija Geida

Karaliskā zirņu putra ar garšvielām un sīpoliem 0

Sastāvdaļas
• 300 g šķelto zirņu
• 100 g sviesta
• 2 sīpoli
• 200 ml piena
• ½–1 tējkarote sāls
• ¼ tējkarotes kurkumas
• ¼ tējkarotes malta sausā ingvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zirņus nakti izmērcē, nolej ūdeni un noskalo. Katlā uzvāra 1,3 litrus ūdens, ieber zirņus un vāra, līdz mīksti. Pa to laiku sviestā apcep sīpolus. Putrai pievieno karstu pienu, garšvielas, apceptos sīpolus un sutina, līdz virums nedaudz sabiezē. Sviests un piens piešķir ēdienam ļoti maigu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.