Foto: Aija Geida

Karaliskā zirņu putra ar garšvielām un sīpoliem 0

Sastāvdaļas
• 300 g šķelto zirņu
• 100 g sviesta
• 2 sīpoli
• 200 ml piena
• ½–1 tējkarote sāls
• ¼ tējkarotes kurkumas
• ¼ tējkarotes malta sausā ingvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Nākotnes cilvēki paliks bez matiem un zaudēs četras ķermeņa daļas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zirņus nakti izmērcē, nolej ūdeni un noskalo. Katlā uzvāra 1,3 litrus ūdens, ieber zirņus un vāra, līdz mīksti. Pa to laiku sviestā apcep sīpolus. Putrai pievieno karstu pienu, garšvielas, apceptos sīpolus un sutina, līdz virums nedaudz sabiezē. Sviests un piens piešķir ēdienam ļoti maigu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.