Foto: Aija Geida

Karameļu mērce – desertiem, saldējumam un pīrāgiem 0

Sastāvdaļas
• 120 ml 10% kafijas saldā krējuma
• 200 g cukura
• 6 ēdamkarotes mīksta sviesta
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vīrieši, kuri baidās pazaudēt savas sievietes, parasti dara šīs 11 lietas, pat ja viņiem to neprasa
Lavrovs skaidro, kāpēc Aļaskā ieradās džemperī ar nepārprotamu vēstījumu
Kokteilis
Šodien trīs zodiaka zīmēm gaidāma liela veiksme – viena no tām ir Svari!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām ieber cukuru un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Kad tas izkusis un masa kļuvusi gaiši brūna, pannu noņem no uguns, pievieno šķipsniņu sāls un mīkstu sviestu. Maisa, līdz sviests pilnībā sajaucies ar cukura masu.

Pannu atkal liek uz uguns. Masai pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga karameļu mērce. To ielej mazā katliņā un ledusskapī atdzesē, lai nedaudz sabiezē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labi sader ar šokolādes, riekstu un plombīra saldējumu.

!!! Šo mērci var izmantot arī saldo pīrāgu un kūku pārliešanai, ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.