Foto: Aija Geida

Karameļu mērce – desertiem, saldējumam un pīrāgiem 0

Sastāvdaļas
• 120 ml 10% kafijas saldā krējuma
• 200 g cukura
• 6 ēdamkarotes mīksta sviesta
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns nekad nekļūs vecs, bet vērsis rušināsies par dārzu. Kā katra zodiaka zīme dzīvo pensijas vecumā?
TV24
“Es vienkārši atsakos tam ticēt!” Streips mudina pārvērtēt krievu bērnu latviešu valodas (ne-)zināšanu 
Kokteilis
Kas Latviju sagaida tuvāko 5 gadu laikā? Mākslīgā intelekta pareģojumā ir kāda interesanta nianse
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām ieber cukuru un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Kad tas izkusis un masa kļuvusi gaiši brūna, pannu noņem no uguns, pievieno šķipsniņu sāls un mīkstu sviestu. Maisa, līdz sviests pilnībā sajaucies ar cukura masu.

Pannu atkal liek uz uguns. Masai pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga karameļu mērce. To ielej mazā katliņā un ledusskapī atdzesē, lai nedaudz sabiezē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labi sader ar šokolādes, riekstu un plombīra saldējumu.

!!! Šo mērci var izmantot arī saldo pīrāgu un kūku pārliešanai, ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.