Dāmas savu ķermeņa svaru spēj novērtēt daudz objektīvāk nekā vīrieši, kuri bieži uzskata, ka nav aptaukojušies, kaut gan viņu izskats liek domāt par pretējo, secina veselības veicināšanas speciāliste Solvita Kļaviņa-Makrecka (no labās). Blakus Jānis Pitrāns un diskusijas vadītāja Māra Libeka.
Dāmas savu ķermeņa svaru spēj novērtēt daudz objektīvāk nekā vīrieši, kuri bieži uzskata, ka nav aptaukojušies, kaut gan viņu izskats liek domāt par pretējo, secina veselības veicināšanas speciāliste Solvita Kļaviņa-Makrecka (no labās). Blakus Jānis Pitrāns un diskusijas vadītāja Māra Libeka.
Foto – Linda Kusiņa

Trūkst speciālistu 1

Nākotnes redzējums par slimnīcas attīstību ir atkarīgs no iespējām kooperēties ar Rēzeknes reģionālo slimnīcu, bet tas jau ir jārisina Veselības ministrijas un pašvaldību līmenī. Ludzas Medicīnas centra vadība labprāt paplašinātu dienas stacionārā ārstēto pacientu klāstu, diemžēl šī vēlme atduras pret visu speciālistu trūkumu. Nav pat sava kardiologa un endokrinologa – šie speciālisti uz Ludzu brauc no Rēzeknes slimnīcas, jo visā bijušajā Ludzas un Rēzeknes rajonā ir tikai viens kardiologs un endokrinologs. Ludzā un Rēzeknē nav ne bērnu, ne pieaugušo gastroenterologa – pie šiem ārstiem jādodas uz Rīgu.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Ludzas novada pašvaldība maksā stipendiju minimālās algas apmērā trijiem jaunajiem topošajiem ārstiem, kuri patlaban mācās rezidentūrā Rīgā, ar cerību, ka viņi brauks strādāt uz Ludzu. Risināšot jautājumu arī par dzīvojamo platību.

Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele interesējās, vai Rēzeknes reģionālā slimnīca atbalstītu iespēju Ludzas Medicīnas centrā atvērt neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu ar 20 vai 30 gultām.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jā, mēs atbalstītu,” atbildēja slimnīcas uzņemšanas nodaļas vadītājs Georgijs Tihonovs. “Ja pēc pusgada būtu cerība, ka būs finansējums, lai uzņemtu aptuveni 30 slimnieku, tad mēs attiecīgi komplektētu kadrus. Pašvaldība ir gatava visu izdarīt – gan stipendijas piešķirt, gan dzīvokļus iedot, galvenais, lai šeit ir ārsti un lai Veselības ministrija saprastu, ka viņi patiešām Ludzā ir nepieciešami,” sacīja novada domes priekšsēdētāja.

G. Tihonovs informēja Ludzas un apkārtējo novadu iedzīvotājus, ka kādu dienu Daugavpilī nebūs neirologa un visi pacienti ar insultu tiks vesti uz Rēzeknes slimnīcu. Bet tas ir bīstams signāls, jo pēc laika atkal var rasties līdzīga situācija, ka nav kas aizvieto vienīgo neirologu, kad viņš saslimst vai dodas atvaļinājumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.