Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Foto – LETA

– Pērn algas vidēji palielinājās par 6,8%. Eksperti lēš, ka algu pieauguma tendence saglabāsies arī šogad. Taču arī šis pieaugums neatspoguļojas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) iekasēšanā. 26


– Neaizmirstiet, ka no 1. janvāra par vienu procentpunktu šis nodoklis ir samazināts. Pēc VID datiem, algu pielikumi ir sabremzējušies.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Lasīt citas ziņas

– Vai tiesa, ka iedzīvotāju ienākuma nodokli valdība vairs nesamazinās? Patlaban likums paredz IIN samazināšanu par 1 procentpunktu 2016. gadā. Varat to skaidri pateikt? Ministru prezidente jau mājienus devusi.

– Šī valdība nākusi ar jaunu uzstādījumu, ka šādi jautājumi jāizlemj diskusijās. Arī jautājums par IIN izdiskutējams: no vienas puses – ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, kam rūp konkurētspēja. No otras puses – ar Latvijas Pašvaldību savienību, sarunās ar kuru šā gada budžets jau bija uz “noraušanas” robežas. Tagad daudzas pašvaldību finansēšanas problēmas atrisināsim ar pašvaldību izlīdzināšanas fonda jauno modeli. To var panākt tikai sarunās.

CITI ŠOBRĪD LASA
Arī ar IIN nevaram gaidīt līdz rudenim, lai tad klausītos dažādu organizāciju iebildumus, ka tādu budžetu nevaram atbalstīt. Mēs diskusiju uzsākam jau tagad. Premjeres minētais ir aicinājums uz diskusiju, kuru vajadzētu pabeigt līdz jūlijam, augustam.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.