Foto: Matīss Markovskis

Kārtaina maizīte ar tītara cepeti un dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
320 g tītara filejas
timiāna zariņš
sāls
apelsīna sula
čili pipars
4 šķēles gatavas dārzeņu maizes (burkānu, biešu vai kādas cita)
180 g grieķu jogurta
240 g tomātu (3–4 vidēji tomāti)
240 g gurķu (4–5 nelieli gurķi)
4 paipalu olas
saujiņa diļļu
30 g olīveļļas
4 salātlapas

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Traukā liek tītara fileju, ierīvē ar sāli. Pievieno nedaudz kapāta čili pipara, svaigi spiestu apelsīna sulu, timiānu. Gaļu patur marinādē aptuveni 15 minūtes.

Sakarsē pannā eļļu, liek tītara gabalu un apcep no abām pusēm. Tad gaļu liek sakarsētā cepeškrāsnī (185 ºC) un cep aptuveni 7 minūtes. Gatavo fileju atstāj pannā, lai atdziest, pēc tam sagriež šķēlēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dilles sakapā, gurķi sarīvē, to visu iejauc jogurtā. Atlikušos gurķus sagriež plānās šķēlēs. Tomātu sagriež ripiņās. Uzcep paipalu olas – kā vēršacis.

Uz katra šķīvja liek dārzeņu maizes šķēli, ko apziež ar sagatavoto jogurta mērci. Uz katras šķēles liek nomazgātu salātlapu, tomāta ripas, ceptā tītara šķēli, gurķi. Tad pārslaka ar nedaudz jogurta mērces un virsū uzliek ceptu paipalas oliņu.

Iespējams, tītaru ir ērtāk izcept jau iepriekšējā vakarā. Var izmantot arī jebkuru citu pašceptu gaļas gabalu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.