Foto-Anda Krauze

Kārtainā ogu un piena želeja (žele Margulis)
 0

Sastāvdaļas ogu želejai: svaigas vai saldētas upenes, jāņogas un ķirši,
 1 l sulas (ogu vai kompota šķidruma),
 20 g želatīna,
 cukurs,
 kanēlis,
 citrona miziņa.
 Sastāvdaļas piena želejai: 1 l piena,
 20 g želatīna,
 100 g cukura,
 vaniļas cukurs pēc garšas.


Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Sulu kopā ar ogām uzkarsē, pievieno kanēli, rīvētu citrona miziņu, cukuru un pavāra. Atdzesē remdenu un pievieno uzbriedinātu želatīnu (uzbriedina 200 ml auksta ūdens, tad izšķīdina karstā ūdens peldē). Želeju sadala divās daļās: vienu lej stikla traukā (vai vairākās formiņās) un liek leduskapī, bet otru patur siltumā. Gatavo piena želeju. Pienu ar cukuru un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē remdenu, pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa. Pilnīgi atdzisušu pārlej ogu želejas pirmajai kārtai. Kad piena želeja sastingusi, tai pārlej atlikušo ogu želeju. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, līdz želejas masa kļūst blīva un recekļveidīga, taču neļauj tai sasalt. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.