Foto: Tatiana Volgutova/SHUTTERSTOCK

Kartupeļi ar košām, gardām micītēm 0

Latvieši cienī kartupeļus. Un kad gan vēl tos baudīt visdažādākajās variācijās, ja ne rudenī, kamēr tie vēl savā labākajā kondīcijā? Šoreiz gatavojam pildītus kartupeļus!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

• 4 lieli kartupeļi

• 1 liels sīpols

• 1 paprika

• 100 g sēņu

• saišķis pētersīļu

• rīvēts cietais siers pārkaisīšanai

Pagatavošana:

“Katru reizi jauns stulbuma dibens sasniegts!” Soctīkli šokēti par Šlesera komentāru pie “Staro Rīga” objekta, ko radījuši bērni
Kokteilis
Svinēsim Latvijas valsts proklamēšanas 107. gadadienu! Vislatvijas 18. novembra pasākumu programma vienuviet
Kokteilis
un kur tu satiksi savu īsto vīrieti: to tev pateiks tavs dzimšanas mēnesis
Lasīt citas ziņas

Rūpīgi nomazgā kartupeļus un liek vārīties (ar visu mizu) sālsūdenī.

Sīki sagriež sīpolu un papriku, uz pannas apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes un sakapātus svaigus pētersīļus.

Mazliet pasautē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad kartupeļi izvārījušies, tos atdzesē, nogriež micīti (1/4 gareniski no augšas), ar karotīti izņem daļu mīkstuma.

Kartupeļa mīksto masu pievieno apceptajām sēnēm, samaisa un ar kaudzīti pilda izgrebtajos kartupeļos.

Uzber nedaudz siera, liek viegli ietaukotā veidnē vai uz cepampapīra un cepeškrāsnī 180–200 grādos cep 15–20 minūtes.

Sēņu vietā pildījumam var izmantot malto gaļu, šķiņķi. Klāt pasniedz krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.