Foto: Tatiana Volgutova/SHUTTERSTOCK

Kartupeļi ar košām, gardām micītēm 0

Latvieši cienī kartupeļus. Un kad gan vēl tos baudīt visdažādākajās variācijās, ja ne rudenī, kamēr tie vēl savā labākajā kondīcijā? Šoreiz gatavojam pildītus kartupeļus!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

• 4 lieli kartupeļi

• 1 liels sīpols

• 1 paprika

• 100 g sēņu

• saišķis pētersīļu

• rīvēts cietais siers pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Rūpīgi nomazgā kartupeļus un liek vārīties (ar visu mizu) sālsūdenī.

Sīki sagriež sīpolu un papriku, uz pannas apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes un sakapātus svaigus pētersīļus.

Mazliet pasautē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad kartupeļi izvārījušies, tos atdzesē, nogriež micīti (1/4 gareniski no augšas), ar karotīti izņem daļu mīkstuma.

Kartupeļa mīksto masu pievieno apceptajām sēnēm, samaisa un ar kaudzīti pilda izgrebtajos kartupeļos.

Uzber nedaudz siera, liek viegli ietaukotā veidnē vai uz cepampapīra un cepeškrāsnī 180–200 grādos cep 15–20 minūtes.

Sēņu vietā pildījumam var izmantot malto gaļu, šķiņķi. Klāt pasniedz krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.