Foto – http://bajorukiemas.lt/

Vēsajā laikā sasildīs pašu gatavotie cepelīni 9

Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Cepelīni ir Lietuvas nacionālais ēdiens, kurš ir viegli pagatavojams, neprasīs liekus tēriņus, bet garšos visiem.

Sastāvdaļas

20 vidēja lieluma kartupeļi

300 g maltas cūkgaļas

3 lieli sīpoli

100 g speķa

100 g skābā krējuma

Sāls, lauru lapas un garšvielas

Pagatavošana

1. Piecus kartupeļus izvāra ar visu mizu, tad tos sarīvē uz ļoti smalkas rīves. Pārējos 15 kartupeļus arī sarīvē ļoti smalki vai nu virtuves kombainā, vai ar rīvi. Izspiež sulu. Šim nolūkam var izmantot marli vai smalku sietu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Sajauc vārītos un zaļos kartupeļus viendabīgā masā. Pievieno sāli un garšvielas.

3. Sīpolus sagriež kubiciņos un apcep augu eļļā. 1/3 daļu pievieno cūkgaļai, pārējos apcep kopā ar sīki sagrieztu speķi.

4. No kartupeļu mīklas veido iegarenas sagataves, vidū liek malto gaļu, tad ar rokām veido cepelīna formu.

5. Katlā lej 3 litrus ūdens, pievieno sāli, lauru lapas un uzvāra. Uz lēnas uguns vāra cepelīnus aptuveni 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

6. Pasniedz, aplietus ar krējumu un speķi, kas iepriekš sacepts kopā ar sīpoliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.