Foto – www.andriskozlovskis.lv

Kartupeļu, topinambūru, kolrābju un gurķu salāti ar ceptu foreli 0

(4 porcijas)

* 4 vārīti kartupeļi

* 4 vārīti topinambūri

* 1 kolrābis

* 150 g baltā jogurta

* 1 svaigs gurķis

* 400 g foreles filejas,

* sāls

* 1 ēdamkarote medus

* 1 tējkarote Dižonas graudu sinepju

* dažādu salātu lapas

* melnie pipari

* 100 g olīveļļas

* saišķītis pētersīļu

* 30 g lazdu riekstu

* dažas ķiploka daivas

* kaltēts oregano

* 1 citrons

Pētersīļu lapas, ķiploka daiviņas, riekstus sablendē ar olīveļļu. Pievieno sāli un sinepes, kas sajauktas ar medu, iegūstot pesto līdzīgu masu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādiem, uz cepešpannas liek foreles fileju (ar ādu uz leju), pārkaisa sāli, maltus melnos piparus, uzslaka citrona sulu un liek uz 5 minūtēm cepties.

Pēc tam pannu izņem, pagriež fileju ar ādu uz augšu, pārsmērē ar sinepju un medus glazūru un cep vēl 3 minūtes.

 

Gatavo mērci

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigo gurķi nomizo un sarīvē uz smalkas rīves, nedaudz pārkaisa sāli. Patur dažas minūtes, lai atsulojas, tad caur sietiņu nokāš. Gurķiem pievieno balto jogurtu, svaigi maltus melnos piparus un oregano.

Citrona sulai pievieno olīveļļu, cukuru un sāli un viegli iemaisa salātlapās.

 

Gatavo salātus

Kartupeļus un topinambūrus nomizo un sagriež šķēlēs. Pievieno salātu lapas, strēmelītēs vai plānās ripiņās sagrieztu kolrābi. Ar karoti uzlej nedaudz gurķu un jogurta mērces, pievieno pētersīļu zaļo pesto.

Autore – Inta Brikere

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.