Kas jāņem vērā, gatavojot plucinātu cūkgaļu 0

Oriģināli plucināta cūkgaļa ir barbekjū ēdiens, ko gatavo virs siltām oglēm – vairākas stundas lēni cep, līdz gaļa kļūst mīksta un viegli sadalāma. Tomēr Latvijas klimatā ir tikai pāris mēneši, kad varam pagalmā vai brīvā dabā iekurt grilu. Tāpēc plucinātas gaļas iegūšana ir adaptēta arī pagatavošanai cepeškrāsnī. Gaļas zīmola “Rakvere” eksperti sniedz padomus, kas jāņem vērā, lai arī ziemas mēnešos iegūtu gaļu sulīgiem burgeriem, gardiem salātiem, sviestmaizēm un citiem ēdieniem.

LE
LETA
Ziņas
No ārvalstīm saņemta “karsta informācija” par kādas Latvijas politiski nozīmīgas personas iespējamiem pārkāpumiem 70
19 stundas
IK
Ilze Kalve
Ziņas
“Kovids jau nesākas ar iesnām, bet joka pēc uztaisīju testu – pozitīvs!” Ilze dalās pieredzē par iegūto “suvenīru” pēc “Prāta vētras” koncerta 105
21 stundas
LA
LA
Ziņas
VIDEO. Pasažieri stumj trolejbusu, vilcieni kavējas, lidojumi atcelti! Ekstremālā snigšana izraisa satiksmes kolapsu 60
15 stundas
Lasīt citas ziņas

Gaļas izvēle. Plucinātas cūkgaļas pagatavošanai jāizvēlas augstvērtīga gaļa. Par piemērotāko tiek atzīts tieši cūkas plecs, kam ir optimāls tauku daudzums. Vislabāk būtu izvēlēties gaļas gabalu bez ādas, lai tajā viegli iesūktos visas pievienotās garšvielas. Tomēr, ja nopirkts gaļas gabals ar visu ādu, to var apcept arī ar ādu un pasniegt kā atsevišķu našķi.

Garšvielas. Lai piešķirtu plucinātai gaļai raksturīgo garšu, cūkgaļas gabalu pirms cepšanas bagātīgi ierīvē ar garšvielām. Kā pamata garšvielas tiek izmantots sāls, pipari un paprikas pulveris. Tomēr – tāpat kā ir dažādi pavāri un gaumes, arī gaļas pagatavošanā var izvēlēties citas garšvielas. Lai garšas labāk iesūktos, ierīvēto gaļas gabalu pirms cepšanas ieteicams ievietot ledusskapī vismaz uz divām stundām vai pat visu dienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepšana. Cepot uz grila, gaļas gabals virs oglēm tiek grilēts aptuveni sešas stundas. Savukārt, pagatavojot gaļu cepeškrāsnī, metodes var būt dažādas. Izplatītākais veids ir gaļas gabalu vispirms viegli apcept uz pannas, tad ievietot katlā vai pannā ar augstām malām, pievienot šķidrumu (pēc izvēles var pievienot buljonu, ūdeni, etiķi utt. – lai gaļas gabals tiktu nosegts aptuveni līdz pusei), garšaugus un atstāt cepeškrāsnī, kamēr šķidrums iztvaiko un gaļa izcepusies mīksta un viegli sadalāma. Krāsnī cepšanas ilgums ir aptuveni divas stundas uz vienu kilogramu gaļas. Taču krāsns temperatūrai noteikti jābūt zemai – aptuveni no 140 līdz 170 grādiem.

Sadalīšana. Kad gaļa ir izcepusies, to sadala, izmantojot divas dakšiņas. Ar vienu pietur sulīgo gaļas gabalu, ar otru – plēš gaļu strēmelītēs. Tomēr plucināšanas procesā jāuzmanās gaļu nesadalīt arī pārāk smalki. Daži lielāki gabaliņi ēdienu padarīs tikai interesantāku un baudāmāku.

Izmantošana receptēs. Kad visi priekšdarbi paveikti, palikusi patīkamākā daļa – maltītes baudīšana. Plucinātā gaļa tiek izmantota visdažādākajās receptēs – to var baudīt gan atsevišķi, sulīgu un pagatavotu krāsnī, gan izmantot burgeros. Tāpat to iespējams pievienot arī bagātīgai cūkgaļas sviestmaizei, pārkaisīt pāri picai, pievienot salātiem, kā arī iemaisīt pastā – atliek vien ļaut vaļu fantāzijai, jo iespējas ir nebeidzamas!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
FOTO. 5 praktiski padomi, kā mājās uzburt Ziemassvētku sajūtu 2
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Siltie pupiņu salāti: ēdiens, kas piestāv ziemai 2
1 diena
IB
Indulis Burka
Praktiski
Uz veikalu pēc sniega lāpstas: ar kādu kātu, cik dārgu un no kāda materiāla pirkt?
1 diena
SR
Sandra Ruska
Praktiski
Acālijai čokurojas un kalst lapas: kas augam nepatīk un kā to izglābt? 2
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
No ārvalstīm saņemta “karsta informācija” par kādas Latvijas politiski nozīmīgas personas iespējamiem pārkāpumiem 70
19 stundas
IK
Ilze Kalve
Ziņas
“Kovids jau nesākas ar iesnām, bet joka pēc uztaisīju testu – pozitīvs!” Ilze dalās pieredzē par iegūto “suvenīru” pēc “Prāta vētras” koncerta 105
21 stundas
LA
LA
Ziņas
VIDEO. Pasažieri stumj trolejbusu, vilcieni kavējas, lidojumi atcelti! Ekstremālā snigšana izraisa satiksmes kolapsu 60
15 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Atlūgumus iesniedz arī gados jauni un arī vakcinēti pedagogi!” LIZDA priekšsēdētāja Vanaga skaidro situāciju 130
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Vai princis Čārlzs tiešām atteiksies no troņa un uzticēs to savam dēlam princim Viljamam? 14
1 diena
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcili garšīgas vistas gaļas kotletes: kā pagatavot? 9
2 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Ārzemēs miris tuvinieks. Kas sedz repatriācijas izmaksas?
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Kāpēc Ziemassvētku kaktusam lūst zariņi? 2
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cepeškrāsnī gatavoti pildīti tomāti ar skābo krējumu un zaļumiem
3 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Zvana nezināms vai privāts numurs: vai atbildēt ir droši? 32
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Divu sastāvdaļu šķīdums, ko var pagatavot mājās: kā rūpēties par orhidejām?
4 dienas
IK
Ilze Kuzmina
Ziņas
Obligāts bērna kopšanas atvaļinājums tētiem? Vismaz divus mēnešus bērnu būs jāpieskata tēviem 34
2 stundas
LA
LA.LV
Veselam
Kad pret Covid-19 sāks vakcinēt bērnus 5-11 gadu vecumā? Atbild Dace Zavadska 38
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
Galvaspilsētā turpinās intensīva snigšana: ziņo par sabiedriskā transporta kavēšanos
1 stunda
AT
Andris Tiļļa
Ziņas
Vieta, kur kaimiņš sargā kaimiņu. Ciemos pie enerģiskajiem bieriņiešiem, lai iepazītu šīs Rīgas daļas leģendārās vietas
3 stundas
DJ
Diāna Jance
Ziņas
“Manuprāt, piedzīvojam ļoti izšķirīgu laiku, kaut kāda laikmeta beigas.” Intervija ar aktrisi Rēziju Kalniņu 11
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Policijā sākta pārbaude par Covid-19 ierobežojumu ievērošanu Rītiņa pasākumā 3
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Brāļi Auzāni atceras gadījumu, kad abi piedzīvojuši kaut ko pārdabisku un neizskaidrojamu 2
1 stunda
AJ
Atis Jansons
Ziņas
Nomainīju vasaras riepas. Par 10 eiro dārgāk nekā pirms gada. Vai nav par skarbu?
4 stundas
LA
LA
Ziņas
VIDEO. Pasažieri stumj trolejbusu, vilcieni kavējas, lidojumi atcelti! Ekstremālā snigšana izraisa satiksmes kolapsu 60
15 stundas
IK
Ilze Kalve
Ziņas
“Kovids jau nesākas ar iesnām, bet joka pēc uztaisīju testu – pozitīvs!” Ilze dalās pieredzē par iegūto “suvenīru” pēc “Prāta vētras” koncerta 105
21 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Atlūgumus iesniedz arī gados jauni un arī vakcinēti pedagogi!” LIZDA priekšsēdētāja Vanaga skaidro situāciju 130
1 diena
LL
LETA, LA.lv
Ziņas
FOTO. Radzevičs rāda piemēru un aicina iedzīvotājus pašiem tīrīt sabiedriskā transporta pieturvietas 61
23 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Man būtu ļoti smagi pamest Latviju tik grūtā brīdī.” Šimkus par sabiedrības sašķeltību, valdības lēmumiem un vakcināciju 166
21 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Neticama izglābšanās! Fermeris izglābj aitas, izrokot tās no dziļas sniega segas 8
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Labāk izslimot nekā potēties pret to, kas nelīp!”: dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča uzskata, ka Covid-19 nav draudīga slimība 185
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Siltie pupiņu salāti: ēdiens, kas piestāv ziemai 2
1 diena
EL
Egils Līcītis
Ziņas
“Vakcinācijas avīzes” nelaišana laukā no maisa bija liktenīga kļūda. Egila Līcīša feļetons 13
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Ugunsdzēsēji izglābuši dīķī iebraukušu traktora vadītāju
13:46
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Kā vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieces – Baiba, Barbara un Barba
12:54
LE
LETA
Ziņas
Policijā sākta pārbaude par Covid-19 ierobežojumu ievērošanu Rītiņa pasākumā 3
12:50