Kas jāņem vērā, gatavojot plucinātu cūkgaļu 0

Oriģināli plucināta cūkgaļa ir barbekjū ēdiens, ko gatavo virs siltām oglēm – vairākas stundas lēni cep, līdz gaļa kļūst mīksta un viegli sadalāma. Tomēr Latvijas klimatā ir tikai pāris mēneši, kad varam pagalmā vai brīvā dabā iekurt grilu. Tāpēc plucinātas gaļas iegūšana ir adaptēta arī pagatavošanai cepeškrāsnī. Gaļas zīmola “Rakvere” eksperti sniedz padomus, kas jāņem vērā, lai arī ziemas mēnešos iegūtu gaļu sulīgiem burgeriem, gardiem salātiem, sviestmaizēm un citiem ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Gaļas izvēle. Plucinātas cūkgaļas pagatavošanai jāizvēlas augstvērtīga gaļa. Par piemērotāko tiek atzīts tieši cūkas plecs, kam ir optimāls tauku daudzums. Vislabāk būtu izvēlēties gaļas gabalu bez ādas, lai tajā viegli iesūktos visas pievienotās garšvielas. Tomēr, ja nopirkts gaļas gabals ar visu ādu, to var apcept arī ar ādu un pasniegt kā atsevišķu našķi.

Garšvielas. Lai piešķirtu plucinātai gaļai raksturīgo garšu, cūkgaļas gabalu pirms cepšanas bagātīgi ierīvē ar garšvielām. Kā pamata garšvielas tiek izmantots sāls, pipari un paprikas pulveris. Tomēr – tāpat kā ir dažādi pavāri un gaumes, arī gaļas pagatavošanā var izvēlēties citas garšvielas. Lai garšas labāk iesūktos, ierīvēto gaļas gabalu pirms cepšanas ieteicams ievietot ledusskapī vismaz uz divām stundām vai pat visu dienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepšana. Cepot uz grila, gaļas gabals virs oglēm tiek grilēts aptuveni sešas stundas. Savukārt, pagatavojot gaļu cepeškrāsnī, metodes var būt dažādas. Izplatītākais veids ir gaļas gabalu vispirms viegli apcept uz pannas, tad ievietot katlā vai pannā ar augstām malām, pievienot šķidrumu (pēc izvēles var pievienot buljonu, ūdeni, etiķi utt. – lai gaļas gabals tiktu nosegts aptuveni līdz pusei), garšaugus un atstāt cepeškrāsnī, kamēr šķidrums iztvaiko un gaļa izcepusies mīksta un viegli sadalāma. Krāsnī cepšanas ilgums ir aptuveni divas stundas uz vienu kilogramu gaļas. Taču krāsns temperatūrai noteikti jābūt zemai – aptuveni no 140 līdz 170 grādiem.

Sadalīšana. Kad gaļa ir izcepusies, to sadala, izmantojot divas dakšiņas. Ar vienu pietur sulīgo gaļas gabalu, ar otru – plēš gaļu strēmelītēs. Tomēr plucināšanas procesā jāuzmanās gaļu nesadalīt arī pārāk smalki. Daži lielāki gabaliņi ēdienu padarīs tikai interesantāku un baudāmāku.

Izmantošana receptēs. Kad visi priekšdarbi paveikti, palikusi patīkamākā daļa – maltītes baudīšana. Plucinātā gaļa tiek izmantota visdažādākajās receptēs – to var baudīt gan atsevišķi, sulīgu un pagatavotu krāsnī, gan izmantot burgeros. Tāpat to iespējams pievienot arī bagātīgai cūkgaļas sviestmaizei, pārkaisīt pāri picai, pievienot salātiem, kā arī iemaisīt pastā – atliek vien ļaut vaļu fantāzijai, jo iespējas ir nebeidzamas!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.