Foto – Shutterstock

– Vai bieži lidostā ir trauksme? 8

– Trauksmes ir dažādas. Visbiežāk cilvēki izdomā uzsmēķēt tualetēs pēc tam, kad iziet cauri drošības kontrolei. Tādas trauksmes dažkārt gadās pat trīsreiz dienā! Bet tādas lielās trauksmes, tādas ne, tas ir ļoti, ļoti reti.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

– Kā ar baumām par nepietiekamo degvielas uzpildīšanu?

– “Ryanair” ar to ir bēdīgi slavens. Piemēram, lidojumam no Anglijas līdz Rīgai vajag kādas 10 – 12 tonnas degvielas. Ja tu uzpildi vienu tonnu degvielas, tad tev ir jāpierēķina klāt, ka lidmašīnai svars ir par tonnu lielāks, tātad jāuzpilda vēl kādi 100 – 200 litri uz tonnu. Ja pielej četras tonnas papildus, tad vēl jāpielej klāt viena tonna degvielas. Bet “Ryanair” uz to ekonomē, var tak drusku mazāk ieliet! Iepriekš bieži vien viņiem ir nācies nosēsties citās lidostās, jo nebija rezerves un degvielas nepietika, lai aizlidotu līdz galapunktam. Tad soda gan lidsabiedrību, gan pilotus. Par laimi, tagad “Ryanair” ļoti pārbauda, lai tiktu ielieta rezerves degviela.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Vai tas ir normāli, ka lidmašīna atlido un uzreiz jau lido prom uz nākamo vietu?

– Vidējais ilgums, kad lidmašīna ir apstājusies un pasažieri izkāpj un iekāpj, ir 40 minūtes. Lētajām aviokompānijām tas ir krietni mazāks: 25 – 35 minūtes. Tad ir tā, kā, piemēram, “Wizzair” pasažierim, kam aiz sevis jānovāc, jo neviens cits to nedarīs.

Vidējo cenu aviokompānijām pēc atlidošanas 10 minūtēs izkāpj pasažieri, tad iekāpj tie, kas lidmašīnu 10 minūtēs sagatavo nākamajam reisam – saliek kartītes un grāmatiņas, citi izsūc, iztīra. Tajā pašā laikā no ārpuses nāk krāvēji, tiek piegādāta pārtika un uzpildīta degviela, vēl iztīra, izsūc tualeti, pielaiž ūdeni.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.