Foto-Valdis Semjonovs

Kazas aknu pastēte ar dārzeņiem
 0

Sastāvdaļas: 1 kg aknu, 270 g burkānu, 300 g selerijas, 3 ķiploka daiviņas, 100 g sviesta, sāls.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Kokteilis
VIDEO. Karaliskā sveiciena vietā sūdi! Anglijas godasardzes zirgs nokārtojas Trampa priekšā
Lasīt citas ziņas

Katlā (vēlams – čuguna) liek aknas, pārlej ūdeni, pieber sāli un vāra. Pēc 20 minūtēm pievieno burkānus, selerijas, nemizotas ķiploka daiviņas (ar mizu labāk saglabā aromātu) un vāra vēl aptuveni 20 minūtes. Atdzesē un visu sablendē. Pēc tam masu izspiež caur sietu. Pievieno sviestu un iekuļ pastētē. Liek traukos, atdzesē istabas temperatūrā un tikai tad ievieto ledusskapī.

Gatavoja krodziņa “Lāsīte” šefpavārs Ivo Lamberts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.