Foto – Vidapress

Ģimenes draudzene 1


Džona tēva, ASV vēstnieka Lielbritānijā Džozefa Kenedija īrētā villa netālu no Kannām pirms Otrā pasaules kara kļuva par daudzu slavenu viesu galamērķi. Interesantā kompānijā – kopā ar vīru, abu 13 gadus veco meitu Mariju, vīra draudzeni un savu pavadoni Ērihu Mariju Remarku – uz Dienvidfranciju 1938. gada vasarā devās arī aktrise Marlēne Dītriha. Holivudas tikumi Džozefam nebija sveši – no 1926. līdz 1930. gadam viņš vadīja vienlaikus trīs kinostudijas, un viņa laulību nopietni apdraudēja attiecības ar mēmā kino dīvu Gloriju Svensoni.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

1962. gada rudenī, kad Džons jau bija kļuvis par ASV prezidentu, Dītriha uzstājās kādā Vašingtonas naktsklubā – biļetes bija izpārdotas –, taču Kenedija amats liedza apmeklēt šādu iestādījumu. Dītrihas skumjas kliedēja aicinājums ierasties Baltajā namā, lai ar Džonu iemalkot kādu kokteili. Līdz brīdim, kad viņai bija jākāpj uz skatuves, bija palikusi vien stunda. Ledus traukā dzesējies vācu vīns, ko, kā prezidents atcerējās, viņa bija malkojusi iepriekšējā tikšanās reizē, un jau drīz Kenedija uzmanības apliecinājumi kļuva nepārprotami. Norādījusi uz vecuma atšķirību – Dītrihai jau bija 61 –, viņa tomēr kapitulēja, izlūgusies vien nesabojāt frizūru.

Nespējusi atrast ceļu, kā tikt laukā no Baltā nama, Dītriha pamodinājusi saldi krācošo saimnieku un devusies pie saviem skatītājiem. Vēlāk, vaicāta par šo vakaru, viņa ar sev raksturīgo humoru vien noteica, ka neko daudz neatceras, jo “viss notika tik ātri”. Kenedijs gan pavaicājis, vai Marlēna savulaik mīlējusies ar viņa tēvu, un smaidījis, dzirdot atbildi: “Es vienmēr esmu zinājis, ka tas kucesdēls melo.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.