Ķiploku karaliste 0

SIA “Latvijas ķiploks” īpašnieces INESE KRŪKLĪTE un SINTIJA RUDE divos gados pārliecinājušās – ar radošumu un neatlaidīgu darbu var sarūpēt produktus, kam ir pircēji vairāk nekā piecdesmit veikalos visā Latvijā. Mazajā Raunas uzņēmumā gatavotais ķiploku pulveris, tēja, pesto, marinētie ķiploku ziedi, granulas, ķiploku kompetes un medus ir uz izķeršanu arī mājražotāju tirdziņos.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Pirmie un joprojām pieprasītākie “Latvijas ķiploka” produkti ir granulas un pulveris, ko gatavo no kaltētiem ķiplokiem. Novāktos notīra, sasmalcina un aptuveni diennakti žāvē elektriskajā kaltē +40°C temperatūrā. Izkaltētās granulas samaļot dzirnaviņās, top pulveris. Inese un Sintija nedz granulām, nedz pulverim sāli un citas garšvielas nepievieno. – Tie tikai nomāc garšaugu karaļa dabisko garšu, – uzskata Inese. Granulas un pulveri pievieno zupām, marinādēm, mērcēm, salātiem un sautējumiem. Var tāpat bērt uz sviestmaizēm vai izmantot grauzdiņu pagatavošanai. Zivis ir daudz garšīgākas un aromātiskākas, ja tās pirms cepšanas un kūpināšanas pārkaisa ar ķiploku pulveri. To pašu var teikt arī par gaļu.

Vairāk – šodienas “Praktiskā Latvieša” numurā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.