Foto: Africa studio/Shutterstock

Ķiploku uzkoda – izcila salātiem, mērcēm, arī sviestmaizēm 0

Sastāvdaļas
• 500 g ķiploku
• 300 ml olīveļļas
• 2 lauru lapas
• čili pipars
• rozmarīna un timiāna zariņi

Reklāma
Reklāma
Zintniece atklāj: 5 biežākās pazīmes, ka miris tuvinieks cenšas sazināties ar jums
Pasauli pāršalc Putina iespējamās ārlaulības meitas paziņojums par tēvu un karu 4
Mājas
Uzticamas un lētas: eksperti nosaukuši trīs automašīnas, kuras kalpos gadiem ilgi, pat tad, ja tās ir jau lietotas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Noloba ķiploku daiviņas un kopā ar garšaugiem liek nelielā katliņā, pārlej olīveļļu un uz nelielas uguns karsē (bet nevāra!) aptuveni 20 minūtes (līdz ķiploki kļūst viegli mīksti). Pievieno sīki sagrieztu čili. Ļauj ķiplokiem nedaudz atdzist, izņem garšaugu zariņus un lauru lapas, pilda tīrā puslitra burkā tā, lai eļļa pilnībā nosedz ķiploku daiviņas. Ja nepieciešams, pievieno eļļu papildus. Ledusskapī ķiploki var glabāties pāris mēnešu.

Eļļā karsēti ķiploki ir lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, arī sviestmaizēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc ķiploku izlietošanas, burkā palikusī eļļa noderēs kā mērce dažādiem salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.