Foto-Subbotina Anna/Shutterstock

Ķiploku ziedkātu pesto ar saulespuķu sēkliņām 0

Sastāvdaļas
• 300 g ķiploku ziedkātu
• 50 g saulespuķu sēkliņu
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai bazilika lapiņu
• 160 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķiploku ziedkātus smalki sagriež, visas sastāvdaļas saliek blenderī un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Ja konsistence sanāk bieza, pievieno vēl eļļu. Labi garšo uz nelielām kanapē kopā ar kazas sieru, cepta vai grilēta ķirbja, siera šķēlēm, grilētiem dārzeņiem, kā arī pie gaļas un makaronu ēdieniem. Bagātīgākai garšai pesto var pievienot smalki rīvētu cieto sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.