Foto-Subbotina Anna/Shutterstock

Ķiploku ziedkātu pesto ar saulespuķu sēkliņām 0

Sastāvdaļas
• 300 g ķiploku ziedkātu
• 50 g saulespuķu sēkliņu
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai bazilika lapiņu
• 160 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķiploku ziedkātus smalki sagriež, visas sastāvdaļas saliek blenderī un kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Ja konsistence sanāk bieza, pievieno vēl eļļu. Labi garšo uz nelielām kanapē kopā ar kazas sieru, cepta vai grilēta ķirbja, siera šķēlēm, grilētiem dārzeņiem, kā arī pie gaļas un makaronu ēdieniem. Bagātīgākai garšai pesto var pievienot smalki rīvētu cieto sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.