Palīdz nejusties vientuļam 0

Nebūt nav tā, ka vientuļi ir tikai gados veci cilvēki, kuriem nav, ar ko parunāties vai pabūt kopā. Arī jauni cilvēki darba dunā var justies vieni. Taču četrkājainais draugs visu vērš par labu!

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Vientulība tiek minēta arī kā dažādu slimību iemesls. Lai tās nesekmētu, iesaka dažādu vecumu cilvēkiem rūpēties par kādu suņuku vai kaķīti, turklāt īpaši vecāka gadagājuma cilvēku starpā novērojama pozitīva tendence. Proti, balstoties uz žurnālā “Aging & Mental Health” publicēta pētījuma rezultātiem, gados veci cilvēki, kuri rūpējas par kādu mīluli, par 36 procentiem retāk apgalvo, ka viņi ir vai jūtas vientuļi. Savukārt tie seniori, kuru mājās nemīt četrkājainais draugs, biežāk jutīsies vientuļi.

Jāatceras, ka tiem cilvēkiem, kuri dzīvo vieni, kuri nestrādā un kuru bērni jau ir pieauguši, bieži vien ir vienmuļi un garlaicīgi. Ja apkārt nav cilvēku, ar ko pārrunāt dažādas tēmas, draisks un priecīgs suņuks vai mierīgs kaķis būs lielisks kompanjons ikdienā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.