Samazina stresu 0

Ne velti dzīvnieciņi tiek izmantoti terapijā. Viņi nomierina vien ar to, ka atrodas klāt sasirgušam vai stresa nomocītam cilvēkam. Suņiem pat nekas daudz nav jādara, vien jābūt uzticamam draugam, jāvelta cilvēkam savs aizkustinošais skatiens un jāļaujas glaudīšanai. Efekts, jo suns rada cilvēkā, ir gluži vai maģisks!

Reklāma
Reklāma
Putins brīdina NATO dalībvalstis Eiropā nespēlēties ar uguni 58
TV24
“Par 40 minūtēm viņa saņēma vairāk nekā es mēnešalgā…” Kreituse norāda uz ņirgāšanos par skolotājiem 96
Kokteilis
FOTO. “Neizsakāmi lepojamies!” Madaras Raabes un Kiviča meita godam pārstāvējusi Latviju starptautiskā līmenī
Lasīt citas ziņas

Kāds zviedru speciālistu veiktais pētījums liecina, ka sievietēm novērots zemāks stresa hormona jeb kortizola līmenis asinīs, ja viņas pirms tam 15-30 minūtes ir pavadījušas suņuka klātbūtnē. Iedomājies, ja 30 minūšu vietā ar suni varētu pavadīt vai visu dienu? Stresa, iespējams, nebūtu vispār!

Tiem cilvēkiem, kuri rūpējas par mīluli, pēc pat pavisam neilgas laika pavadīšanas ar četrkājaino draugu ir palielināts labā hormona jeb oksitocīna līmenis. Turklāt šī hormona līmenis palielinājās jau teju vai uzreiz – vienu līdz piecas minūtes pēc komunikācijas ar četrkājaino draugu. Laimei tiešām vajag maz! Jāpiebilst, ka arī sirdsdarbība šiem cilvēkiem bija vienmērīgāka pēc tam, kad pavadīts laiks kopā ar suni.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.