Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Jēkabs Straume
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Jēkabs Straume
Foto – Edijs Pālens/LETA

Tādās pašās piemaksās šā gada pirmajos četros mēnešos izmaksāti 7725,90 eiro, un jau atkal izmeklētāju fiziskā un psiholoģiskā slodze biroja vadībai ir šķitusi daudz retāk atalgojama nekā galvenajiem speciālistiem. 6

Vēl KNAB pērn 20 871,10 eiro ir izmaksāti par papildu pienākumu veikšanu. Ja ticēt oficiālajai atskaitei, piemēram, veselus sešus mēnešus papildu pienākumus pildījis KNAB priekšnieka vietnieks J. Roze, vēl mēnesi ilgāk papilddarbu darījusi nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Savukārt šā gada pirmajos četros mēnešos, kad šā veida piemaksās kopā birojā izmaksāti 4554,45 eiro, visvairāk nodarbināta ir bijusi KNAB priekšnieka vietniece I. Jurča, kura piemaksu “par papildu pienākumu veikšanu” saņēmusi ik mēnesi. Tikpat nodarbinātas bijušas vēl pāris “galvenās speciālistes”.

Vēl vienas piemaksas 67 112 eiro kopapjomā birojā pērn oktobrī, novembrī un decembrī piešķirtas, “lai motivētu kompetentākos nodarbinātos, par personisko ieguldījumu un darba kvalitāti”. Un jau atkal izmeklētājus būtiski apsteidz “galvenie speciālisti” – piemaksas saņēmušo vidū viņu ir attiecīgi 15 un 45.

CITI ŠOBRĪD LASA

Birojā pērn nav piemirsts vēl viens Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma atļauts papildizmaksu veids – naudas balvas, kas arī šajā iestādē jau tradicionāli izmaksātas gada nogalē. Vispirms 2016. gada oktobrī “saistībā ar biroja 14. gadadienu par ieguldījumu biroja mērķu sasniegšanā” izmaksātas naudas balvas kopā par 98 050 eiro. Savukārt divus mēnešus vēlāk birojā pienācis jauns iemesls naudas balvu izmaksāšanai – šoreiz tikai par 37 901 eiro. Šī summa izmaksāta “saistībā ar Starptautisko pretkorupcijas dienu, par ieguldījumu biroja mērķu sasniegšanā”.

Valsts kontrole jau ir secinājusi, ka KNAB prakse piemaksu noteikšanā drīzāk norāda uz pieejamo līdzekļu maksimālu izmantošanu visu biroja amatpersonu materiālai stimulēšanai pārskata gada noslēdzošajos mēnešos. Savukārt pārliecību par to, ka piemaksas tikušas piešķirtas kā motivācija kompetentākajām iestādes amatpersonām, Valsts kontrole gan nav guvusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.