Foto – LETA

Spēj pateikt nē, bet neatceras teikto 28


“Spēj pateikt nē atšķirībā no priekšgājējiem. Pirms daudziem gadiem, sākot pildīt zemkopības ministra amata pienākumus, varēja paļauties, ka apsolītais tiks izpildīts. Šobrīd dažreiz gadās arī, ka apsolītais kaut kur pazūd ierēdņu gaiteņos, taču kopumā sūdzēties nevar. Dažreiz attieksmē jūtams pārāk stingrs biznesa piegājiens – no vienas puses, tas ir ļoti pozitīvi, taču, no otras puses – ņemot vērā reālo situāciju Latvijas laukos un lauksaimniecībā, dažreiz nepieciešams paskatīties uz atsevišķām lietām no cita skatpunkta,” arī šāds ir Dūklava vērtējums kādas lauksaimniecības nozares pārstāves skatījumā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

Daži zemnieki pārmet ministram to, ka viņš neatceras iepriekš teikto. Pērn oktobra beigās Dūklavs publiski izteicās, ka lauksaimniecībā 2015. gads iezīmējies ar ievērojamiem zaudējumiem Krievijas embargo, piena pārprodukcijas un Āfrikas cūku mēra dēļ, tomēr nozare jau atgūstas un jau drīz zaudējumi būs ar uzviju atgūti. Nebija saprotams, kas ir pamatā šādam optimismam, ja daļa piensaimnieku jau izteicās, ka vairs nevar samaksāt algas. Pēc mēneša ministrs vairs nevarēja atcerēties, ka tā būtu teicis.

Pērn vasaras vidū Dūklavs arī izteicās, ka zemo piena iepirkumu cenu dēļ masveida bankroti piensaimniekiem nedraud, taču nupat jau sāk pienākt satraucošas ziņas par saimniecībām, kas vairs nespēj segt maksājumus un ir bankrota priekšā. Tieši kā vienu no svarīgākajiem ministra darbiem ražotāji uzskata piena cenas veidošanās mehānisma sakārtošanu, lai ķēdītē “ražotājs – pārstrādātājs – tirgotājs” zemnieki nepaliek pēdējie, kam maksā viszemāko cenu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.